Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí ossobuco inspirované kuchyní šéfkuchařů

Telecí ossobuco je italský pokrm, původem z města Milán a jedná se o pravou delikatesu, která příjemně voní použitými bylinkami a maso se bude díky pomalému dušení krásně rozpadat. Ideální přílohou je jemná bramborová kaše.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 130 min

140 min (10 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 512 kJ /
839 kcal
Bílkoviny21,10 g
Tuky36,33 g
Vláknina55,08 g
Cholesterol 32 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,20 g
Sacharidy57,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ossobuco očistíme, okraje několikrát nařízneme (nebo nastřihneme šlachu) a svážeme kuchyňským provázkem několikrát cik-cak, uprostřed uděláme uzlík. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, přebytečnou oklepeme. Krok 4: Rozpálíme hlubokou pánev (nebo jinou nádobu vhodnou do trouby) přidáme olej a maso z obou stran opečeme dozlatova. Krok 5: Zapneme troubu (horní/spodní ohřev) na 180°C. Maso vyndáme stranou a do výpeku dáme restovat cibuli. Krok 6: Jakmile cibule začne zlátnout přidáme česnek a necháme rozvonět. Krok 7: Vrátíme maso, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Přidáme bylinky a koření, podlijeme polovinou vývaru a zakryté vložíme do trouby cca na 2 hodiny. Krok 8: Mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na hranolky. Krok 9: Zhruba po hodině zkontrolujeme, podle potřeby podlijeme a přidáme mrkev a řapíkatý celer. Dáme zpět do trouby a po necelé další hodině vyndáme z trouby na sporák. Krok 10: Odstraníme koření i větvičky a k měkkému masu zbaveného provázku (odstřihneme z jedné strany uzlík a z druhé sundáme vcelku úvaz), přidáme rajčátka s nálevem. Dle chuti mírně přisladíme, krátce necháme přejít varem a snížíme teplotu na minimum. Po malých kostičkách vmícháváme vychlazené máslo, které omáčku zjemní a zahustí. Krok 11: Dle chuti dosolíme, dopepříme nebo přisladíme a podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

TIP: Jak připravit hebkou bramborovou kaši

Zveřejněno 19. 10. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspiraci jsem našla v: kuchynelidlu.cz , trochu od šéfkuchaře M. Ihnačáka a trochu od R. Pauluse a trochu dle mé chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí ossobuco inspirované kuchyní šéfkuchařů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwZE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí ossobuco inspirované kuchyní šéfkuchařů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPwZE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

lenka.janatkova (moderátorka): :-) moc děkuji, třeba to někdo zkusí :-K krásný den :-K

Anna Kocikova: :-) děkuji, je to trochu nefotogenické ale o to zase víc dobré :-K měj se moc hezky Drahuško :-K

Moc hezké:yes::-K

Velice podrobný recept :-8

Suroviny:
sůl mořská, pepř mletý, mouka hladká, olej olivový, cibule, česnek, víno červené, rozmarýn, tymián, bobkový list, koření nové koření, vývar hovězí, mrkev, celer, rajče cherry, rajče, cukr, kůra citronová, máslo

Přidat fotografie receptu