Cikánské pikantní hovězí nudličky
Minutková úprava hovězího masa může být rychlou a velmi chutnou záležitostí. Pokud budete následovat náš recept, očekává vás na konci přípravy skvělé pikantní jídlo. Podávejte ho s přílohou podle vlastní chuti. Výborné bude třeba s hrnečkovým knedlíkem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 068 kJ / 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,55 g |
Tuky | 40,79 g |
Vláknina | 7,39 g |
Cholesterol | 172 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 17,48 g |
Postup přípravy
na slanině a sádle opečeme ze všech stran. Přidáme najemno nasekanou cibuli a restujeme dozlatova. Krok 2: Přidáme mletou papriku, promícháme a podlijeme troškou vývaru nebo vody. Přidáme obě pasty, feferonku, bílou papriku nakrájenou na drobné kostičky a spařená oloupaná rajčata bez semen nakrájená nadrobno. Krok 3: Na sníženém stupni tepla za občasného podlévání dusíme do změknutí cca 20 minut. Lze zahustit jíškou nebo moukou rozkvedlanou ve smetaně. Mouka nemusí být potřeba, může stačit rozdušená cibule a zelenina. Ta, podlévaná po troškách, omáčku dostatečně zahustí. Krok 4: Nakonec podle chuti přidáme sladkou nebo zakysanou smetanu, dle potřeby dosolíme a odstavíme. Podáváme s hrnečkovým knedlíkem nebo s rýží. Kdo chce přidá si smetanu i na porci na talíři.
Zveřejněno 20. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánské pikantní hovězí nudličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE72M
Moje poznámka
Cikánské pikantní hovězí nudličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE72M
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
pasta rajčatová,
pasta papriková,
rajče,
paprika čerstvá bílá,
feferonka,
vývar masový,
šlehačka,
jíška
Komentáře (4)