Kližka na pepři a černém pivu
Hovězí kližka je velmi chutné maso. Při úpravách jí dopřejte čas aby vám svoje klady mohla dopřát. Recept, kdy je podušené maso na špeku s notnou dávkou pepře, je skvělá volba. Pokud přidáte jako přílohu smetanový špenát a bramborové noky, bude jídlo dokonalé.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 825 kJ / 1 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,11 g |
Tuky | 113,49 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,85 g |
Sacharidy | 45,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli a špek na malé kostičky.
Krok 2: Maso osolíme a dostatečně posypeme pepřem. Poprášíme moukou a pořádně vše promícháme.
Krok 3: V kastrolu vhodném do trouby rozpálíme sádlo a maso zprudka opečeme. Poté maso vyjmeme a dáme stranou.
Krok 4: Do stejného kastrolu přidáme špek a necháme opéct. Vsypeme cibuli a necháme zrůžovět.
Krok 5: Vmícháme hořčici a po orestování vrátíme maso. Zalijeme pivem a vývarem tak, aby bylo ponořené.
Krok 6: Kastrol zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C na cca hodinu nebo do změknutí. Občas promícháme.
Krok 7: Po upečení maso dochutíme solí nebo chilli a podáváme. Já jsem podávala se smetanovým špenátem a noky. Dobré i s rýži.
Zveřejněno 22. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kližka na pepři a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6P2Q
Moje poznámka
Kližka na pepři a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6P2Q
Nejnovější recepty
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 10 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 23 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 33 minutami
Dušený květák
Eva_H před 39 minutami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 1 hodinou
Pikantní čočka
Benetka před 1 hodinou
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 2 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 2 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 4 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 4 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
špek,
cibule,
sádlo,
hořčice,
mouka hladká,
pivo černé,
pepř mletý,
sůl,
chilli,
vývar masový
Komentáře (2)