Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová paštika

Vepřovou paštiku můžeme podávat ke svačině, večeři i jako předkrm. Výborně chutná s domácím pečivem. Připravíme ji z pečeného vepřového boku a jater, které pomeleme, dochutíme česnekem a muškátovým oříškem, naplníme do sklenic a sterilujeme.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maryla337 Maryla337

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 13 porcí

10-14 skleniček

13porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 885 kJ /
6 904 kcal
Bílkoviny341,66 g
Tuky609,08 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 2,41 g
Sodík 1,40 g
Sůl2,54 g
Sacharidy13,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme a dáme do trouby péct na 30 minut. Krok 2: Po vychladnutí maso pomeleme na masovém mlýnku i s kuřecími játry. Promícháme, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek a pár lžic výpeku z masa. Dochutíme solí. Krok 3: Směsí naplníme do skleniček, vložíme je do hrnce a sterilizujeme 2 hodiny na mírném ohni.

TIP: Jak na domácí paštiku

Zveřejněno 24. 10. 2023

Poznámka autorky Maryla337

Recept mám od kamarádky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYZGN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYZGN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jajajajaapaja: toto mi nestačí já bych brala kdyby jsi vysvětlila proč né,ale jen údiv je málo:-K:-K

Jajajajaapaja: Co je na to divného?:-O Já je zrovna konfitovala v sádle a všichni byli nadšení :-)

Jajajajaapaja: a proč né???:-D

Kuřecí játra, to jako fakt?:-O

:-)<3:yes::yes: recept se mi moc líbí, paštiky dělávám hodně i jako jedlé dárky , bude zase jiná :-K

Suroviny:
bok vepřový bez kosti, játra kuřecí, česnek, sůl, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu