Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska na kampotském a zeleném pepři

Rybí maso by mělo být nedílnou součástí našich jídelníčků. Připravit je chutně a s výbornou přílohou nemusí být nic složitého. Stačí dobře okořenit, přidat výraznější druh pepře do smetanové omáčky a luxusní chutné jídlo je na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 869 kJ /
925 kcal
Bílkoviny78,39 g
Tuky57,35 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 377 mg
Sodík 473 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy14,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety pokapeme limetovou šťávou a dáme do chladu aspoň na 30 minut. Poté je osušíme papírovými utěrkami a mírně osolíme z obou stran. Krok 2: Z každého filetu ukrojíme 3 proužky, můžeme je lehce poprášit solamylem. Zprudka opečeme v rozehřáté pánvi na oleji s máslem z obou stran (z každé 3-4 minuty), poté uchováme v teple. Krok 3: Současně v menší pánvičce dáme na plátek rozpuštěného másla oba druhy pepře
(kampotský opláchnutý od soli a okapaný na sítku) minutu promícháme, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Krok 4: Přilijeme smetanu a při snížené teplotě necháme probublávat do potřebné hustoty. Dochutíme limetovou šťávou a podáváme s různě upravenými bramborami nebo bílým pečivem.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 27. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na kampotském a zeleném pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Wrl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na kampotském a zeleném pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Wrl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Anna Kocikova: :-)Děkuji Drahuško , bylo to moc dobré :-K Přeji hezký a pohodový večer :-K

Filety mají krásnou krustičku:-KPochutnala bych si:-8

Suroviny:
treska, sůl, solamyl, olej olivový, ghee, máslo, pepř zelený sterilovaný, pepř, víno bílé, smetana

Přidat fotografie receptu