Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevetky v těstíčku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sidera

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 846 kJ /
441 kcal
Bílkoviny55,64 g
Tuky11,54 g
Vláknina3,54 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 584 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy28,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevety osolíme a opepříme. Vejce s moukou, česnekem a mlékem smícháme a krevety do směsi ponoříme. Krok 2: Vlijeme na pánev do rozpáleného oleje, obracečkou roztrháme a rychle osmažíme ze všech stran. Podáváme s pečivem nebo hranolky.

Zveřejněno 30. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevetky v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Lr8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevetky v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Lr8

Komentáře (10)

Petr:já dala solamyl,mouku,mléko,vejce,sůl,pepř od oka a vynikající čvachtá si i 3 letá dcerka

Mejrek:jj,přesně tak.Katastrofa

Cerstve krevety pred smazenim nikdy nesolim.Uz jenom proto,ze jsou samy o sobe plne vody a sul by je vysusila.Takze ani do marinady pred smazenim nedavam sul.Oplachnu je, osusim,pote bud marinuji v bilinkach a olivovem oleji (rozhodne ne celou noc, max. hodinu ci dve),nebo, coz je nejlepsi, vlozim do testicka a rychle smazim.Pak pokapu citronovou stavou(lehce) a osolim az po osmazeni. Morska potvuka je sama jiz slana.Ty marinovane z marinady vyndam, okapu, lehce pomoucnim a rychle osmazim.Tez solim az po osmazeni.Mluvim o cerstvych krevetach.Ty predvarene nelze smazit,prilis ztvrdnou .

Zdravím všechny.Vzhledem k tomu,že jsem vyučený kuchař,tak jsem nad tímto receptem trochu zapřemýšlel a dopadlo to takto:
Postupoval jsem podle receptu,jen jsem vynechal mléko a mouku jsem nahradil solamylem.Vejce jsem rozšlehal,osolil,opepřil,přidal jsem česnek utřený se solí,kávovou lžičku sladké papriky a konečně solamyl.Udělal jsem dost husté těstíčko,do kterého jsem vložil osolené a opepřené krevety,které jsem nejdřív osušil a potom solil a pepřil.Přes noc jsem vše nechal v lednici rozležet.Vkládal jsem na pánev s hodně rozpáleným olejem a zvolna jsem z obou stran smažil.Nic neroztrhávejte a obracečkou otáčejte.Těsto dobře drží a chťově to je výborné.Jako přílohu jsem zvolil zeleninový salát se zálivkou.Salát-(ledový salát,lahůdková cibulka,paprika,soudková schery rajčátka a na kostičky nakrájený tvrdý sýr).Zálivka-(4 lžíce sojové omáčky,4 lžíce Worchestrové omáčky,2 lžíce plnotučné hořčice a asi 2 dcl oleje-nejlépe olivový).Vše důkladně promíchejte a podávejte vychlazený.

Postupoval jsem dle návodu a dopadlo to naprostou katastrofou. ;-( Těsto na krevetách vůbec nezůstalo. Výsledkem byly holé krevety obklopené těstem ve formě podobné míchaným vajíčkům. V podstatě to bylo jako na úvodní fotografii, jen opravdu žádná kreveta nebyla obalená. A to jsem dal slabší deci mléka. Tento recept nedoporučuji. Maximálně jen jako inspiraci, ale množství nedodržujte! :-!
Rozumněji vypadá tento recept: www.srecepty.cz/recept/smazene-krevety Ale zatím jsem ho nezkoušel.

Jsem téhož názoru. Osobně miluju samotné krevety obalované v těstíčku, bílou veku a k tomu bílé víno (Bílé Rulandské nebo Chardonay) Jdu je hned udělat :-))))))))

ke krevetam nemam co komentovat,taky je delam a rada...ale hranolky k nim je doslova hrich....podavaji se opravdu jen s kouskem bileho peciva,nebo ryzi....a doslova mne desi ta bila omacka ... pokud je to tatarka,tak je to doslova znehodnoceni pokrmu,ktery dovede vytvorit jen clovek,co nema sajnu o morskych plodech...:-((:no:;-)

mě ale chutnali :-)

sidero:Bylo to dobré,moc mi to těstíčko na krevetkách nedželo,asi bylo řidší.Já taková:-) jídla mám moc ráda.

:yes::-K

Tématické fráze:
obalované krevety, krevety vyloupané recept, smažené krevetky, obalované krevety recept, smažené krevety v těstíčku, vyloupané krevety recept, vyloupané krevety, krevety recepty, krevety obalované, příprava krevetek, obalované krevety recepty, jak vyloupat krevety, krevety s hranolkama, těstíčko, recepty na krevety obalené, obalené krevety, recept obalovane krevety, krevetky příprava, recept na obalované krevety, paprikove testicko

Suroviny:
krevety, vejce, česnek, mouka, mléko, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu