Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slávky v rajčatové omáčce

Taky se každoročně těšíte, až si v přímořské restauraci objednáte lahodné slávky? Díky našemu receptu si tento gurmánský zážitek budete moci užít takřka kdykoliv. Slávky ve spojení s rajčatovou omáčkou jsou opravdová lahůdka, navíc za pár minut hotová.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terkabazalka

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 497 kJ /
836 kcal
Bílkoviny66,59 g
Tuky36,20 g
Vláknina12,64 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 3,74 g
Sůl10,00 g
Sacharidy56,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chlazené slávky jsou zavřené. Pokud v pytlíku najdete otevřenou, vyhoďte ji, není v pořádku. Slávky očistěte od nečistot a „chlupů“, které z nich trčí, propláchněte vodou a nechte okapat. Krok 2: Na oleji a másle osmahněte v hrnci šalotku, na poslední minutu přidejte česnek. Přidejte bobkový list, konzervu rajčat, pokrájená čerstvá rajčata a případně pokrájenou feferonku, dle chuti. Osolte. Nechte probublávat cca10 minut. Krok 3: Pak vhoďte do hrnce slávky a přiklopte poklicí. Cca po 8 minutách se slávky otevřou a jsou hotové. Ty co se neotevřou, vyhoďte. Krok 4: Přidejte čerstvou petrželku a trochu másla. Promíchejte. Podávejte s křupavou francouzskou bagetou.

TIP: Desatero: mořské plody - rady, tipy a oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky v rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADMqO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky v rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADMqO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
slávky, cibule šalotka, česnek, bobkový list, olej olivový, máslo, petrželka hladkolistá, rajče, rajče, feferonka, sůl

Přidat fotografie receptu