Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výpečky triviál

Vepřové výpečky patří mezi naše národní poklady. Přitom je to jedno z nejjednodušších jídel, které v české kuchyni jsou. Stačí nakrájet maso, cibuli a česnek, přidat koření, přikrýt poklicí a pak už jen čekat, až trouba odvede svou práci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 243 kJ /
3 404 kcal
Bílkoviny149,18 g
Tuky298,93 g
Vláknina15,58 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 5,11 g
Sůl12,25 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na kostky 3-4 cm, promícháme s kmínem a solí. Krok 2: Na čtvrtky nakrájíme cibule a oloupeme česnek. Přidáme do pekáčku k masu a skoro k vrcholu hojně podlijeme vodou. Krok 3: Přiklopený pekáček necháme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut. Potom odklopíne a pod kontrolou pečeme do zlatova. Krok 4: Výpečky podáváme k obědu se zelím a knedlíkem. Krok 5: Získaný vychladlý výpek je skvělý na chleba.

TIP: Vepřové výpečky - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výpečky triviál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmkE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výpečky triviál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmkE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček bez kosti, cibule, česnek, sůl, kmín celý, pepř, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu