Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená vepřová kotleta na zelí s bramborem z pomalého hrnce

Uzená vepřová kotleta, připravovaná v pomalém hrnci, společně s kysaným zelím a bramborem, je doslova perfektním víkendovým obědem. Provoněná jablky, posypaná křupavou smaženou cibulkou, příjemně zasytí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 180 min

195 min (15 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 044 kJ /
2 401 kcal
Bílkoviny192,63 g
Tuky125,91 g
Vláknina32,33 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 5,98 g
Sůl14,75 g
Sacharidy109,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí mírně vymačkáme, dáme na dno pomalého hrnce, podle potřeby přidáme cukr a promícháme. Krok 2: Jablko a brambory oloupeme. Jablko zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špek nakrájíme na drobné kostičky. Krok 4: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme rozpustit špek. Až začne pouštět tuk, přidáme cibuli a pozvolna za občasného zamíchání smažíme do lehkého zezlátnutí špeku. Krok 5: Poté přemístíme do pomalého hrnce, přidáme jablko, kmín, zamícháme a na zelí položíme uzené maso. Krok 6: Kolem rozložíme brambory které osolíme, hrnec přiklopíme poklicí a program nastavíme na High. Necháme pracovat 3 hodiny. Krok 7: Maso naporcujeme a podáváme se zelím a bramborami, které na talíři posypeme smaženou cibulí.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 13. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená vepřová kotleta na zelí s bramborem z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6zY6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená vepřová kotleta na zelí s bramborem z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6zY6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Anna Kocikova: :yes::yes::yes:

Simona Skolakova: já vím, že na svého frajera nedáš dopustit (ale na Edu také) :-D:-D:-D

Nadja: Naděnko,děkuji Ti:-KPH používám ráda a dost často:yes:Akorát ho musím mít po dobu vaření na jídelním stole:-(Na lince nemám místo...
Simona Skolakova:Simuško pomaláček a papińák jsou moji moc velcí kamarádi:-DPřed pár lety se k nim přidala ještě horkovzdušná fritéza,takže je to super trojka;-)

Nadja: děláš chybu koukej si pořídit frajeara:-D:-Ktak já mu říkám krásně Ph to nemá chybku!!!!:-K:-K

Drahuško, Ty snad vše vaříš v PH..... Je fajn, že jídlo nemusíš hlídat, míchat, podlévat apod. Já si ho nakonec snad také pořídím, když vidím Tvé dobroty. Ale potřebovala bych nafouknout kuchyňku, abych ho měla kam dát, neb co nemám na lince, nepoužívám, nebo jen výjimečně. ;-)

Marie Svarcova: :-Klenka.janatkova: :-KMoc děkuji:-8:-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i provedení:-K

To vypadá skvěle :-8

Suroviny:
kotleta, zelí kysané, špek, cibule, jablko, brambory, kmín celý, olej, sůl, cukr, cibule

Přidat fotografie receptu