Smažené vykostěné stehno naložené v podmáslí a zelný salát z červeného zelí s křenem
Šťavnaté kuřecí stehno, naložené přes noc v podmáslí, obalené v mouce se směsí koření a usmažené do křupava, podávané s lehce štiplavým zelným salátkem. Oběd, který stoprocentně sklidí úspěch u vašich strávníků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 349 kJ / 2 474 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,20 g |
Tuky | 23,07 g |
Vláknina | 79,40 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 1,63 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 437,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěná kuřecí stehna osolte, opepřete a naložte do podmáslí a nechte odpočívat ideálně přes noc.
Krok 2: Smíchejte hladkou mouku s uzenou paprikou, sladkou paprikou, sušeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Krok 3: Nechte okapat naložená stehna a obalte je v hotové směsi a usmažte na oleji dozlatova.
Krok 4: Nyní připravíme salát. Nastrouhejte najemno oloupaný křen, nakrájejte zelí nahrubo a smíchejte s křenem, dochuťte solí, octem a cukrem.
Zveřejněno 16. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené vykostěné stehno naložené v podmáslí a zelný salát z červeného zelí s křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkm8w
Moje poznámka
Smažené vykostěné stehno naložené v podmáslí a zelný salát z červeného zelí s křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkm8w
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 7 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 12 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 14 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 15 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 4 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 6 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 6 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 8 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 9 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 9 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 9 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 9 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
podmáslí,
mouka hladká,
česnek sušený,
paprika sušená uzená,
paprika sušená sladká,
majoránka,
zelí červené,
křen,
ocet,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (1)