Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát se smetanovou omáčkou s liškami

Candát je považován za jednu z nejkvalitnějších a nejchutnějších ryb. I zapřísáhlí milovníci mořských ryb musí před jeho kvalitou smeknout. Rychlou a jednoduchou úpravu této ryby jen podtrhne luxusní smetanová omáčka s liškami.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 060 kJ /
970 kcal
Bílkoviny7,82 g
Tuky88,42 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy22,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme lišky s omáčkou. Lišky propláchneme a necháme na sítu okapat. Poté vložíme do rozehřáté pánvičky, osolíme a přidáme kmín. Krok 2: Restujeme cca 3 minuty, přidáme pórek nakrájený na kolečka a po 1 minutě podlijeme vínem. Necháme odpařit alkohol a zalijeme smetanou. Za občasného míchání podusíme do potřebné hustoty. Krok 3: Filety candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a mírně opepříme. Na rozehřáté pánvi na přepuštěném másle opečeme filety nejprve solamylem lehce poprášenou kůží dolů cca 3 -4 minuty, obrátíme a opečeme i z druhé strany. Krok 4: Filety candáta podáváme s vařenými bramborami přelité smetanovou omáčkou s liškami.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 28. 11. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mám od kamarádky, jejíž syn je myslivec a rybář.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se smetanovou omáčkou s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKkm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát se smetanovou omáčkou s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKkm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zuzi777a: :-)"Lišky jsou skvělé a candát podle mne naše nejlepší ryba, Moc děkuji za komentář a přeji krásný den :-K i když při pohledu ven nic hezkého není vidět- šedivo a už hodinu se musí svítit. Br

Jak nemusím houby, tak tohle bych si dala! 👌Krásné a muselo to být výborné.:-*

Suroviny:
candát, citron, sůl, pepř mletý, solamyl, máslo, houby lišky, máslo, kmín celý, pórek, víno bílé, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu