Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ananas ve vlastní šťávě

Vakuovačka se již zabydlela v našich kuchyních. Můžeme s ní výrazně prodloužit trvanlivost potravin. Když zavakuujeme exotický ananas a zahřejeme ho pod bod varu, získáme ovocnou polokonzervu s výraznější chutí, než má zasyrova. A bez přidaného cukru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jaara

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ananas pečlivě omyjeme, očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme jedlou část na větší kusy. Krok 2: Zavakuujeme kousky ananasu do fólie a vložíme na 3 minuty do lázně o teplotě 100 °C, poté necháme dalších cca 15-20 minut v lázni o teplotě 80 °C. Krok 3: Vyjmeme z lázně a okamžitě zchladíme pod tekoucí vodou. Uchováváme v teplotě kolem 3 °C.

TIP: Desatero rad na téma domácí vakuování potravin

Zveřejněno 29. 11. 2023

Poznámka autora Jaara

Taky se vám stalo, že jste koupili celý ananas a než jste ho snědli, část se zkazila? Mám pro vás nádhernou vychytávku z vlastní hlavy. Budete překvapeni, ananas vydrží dlouho, je vlastně zavařený, vzduch a breberky k němu nemohou a jako bonus je lepší chuti než syrový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananas ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYPZG

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananas ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYPZG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-O to vypadá jako fakt dobrý nápad! Musíme vyzkoušet, ananas kupujeme a jíme rádi :-)

Hella: Zmrazit se dá i bez vaření. Nicméně vyzkouším a dám vědět, jak dlouho tato „konzerva“ vydrží.

To je super vychytávka. Jak dlouho to asi vydrží? Myslím, že při nejhorším se to dá takto zmrazit a pak použít třeba do těsta

Suroviny:
ananas

Přidat fotografie receptu