Dýňové řezy s krémem a čokoládovou polevou
Dýně má širokou škálu využití, například i v moučnících, které díky ní budou krásně vláčné. Řezy spojené tvarohovým krémem, vonícím po vanilce, ozdobené čokoládovou polevou, vás potěší svojí příjemně sladkou chutí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 218 kJ / 4 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,27 g |
Tuky | 251,68 g |
Vláknina | 25,72 g |
Cholesterol | 815 mg |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 498,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem než budeme dělat korpus musíme mít připravenou dýni. Zapneme troubu na 180°C. Dýni omyjeme, rozpůlíme vydlabeme vnitřek a řeznou stranou dáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 2: Pečeme v předehřáté troubě do změknutí cca 30 minut. Necháme zchladnout a rozmixujeme na hladké pyré.
Krok 3: Troubu zapneme na 180° C a plech o velikosti 23x32 cm vyložíme papírem na pečení.
Krok 4: Do větší misky dáme cukr, rozklepnutá vejce a šleháme ručním šlehačem cca 5-7 minut.
Krok 5: Poté přidáme dýňové pyré, med, olej a ještě šleháme 5 minut. Vmícháme mouku s kypřicím práškem, ořechy a všechno koření.
Krok 6: Vzniklou směs přendáme na připravený plech, uhladíme vršek a dáme do předehřáté trouby.
Krok 7: Když těsto vyskočí (cca 7 min) snížíme teplotu na 160 ° C (nevyboulí se) a dopečeme cca 20-25 minut - zkusíme špejlí, nesmí lepit. Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout.
Krok 8: Zatím dáme všechny ingredience do šlehací mísy a vyšleháme krém. Necháme 10 minut odpočinout.
Krok 9: Korpus rozkrojíme na tři stejné pruhy zhruba 10 cm široké a poté každý vodorovně rozkrojíme napůl (celý korpus jde špatně vodorovně rozkrojit a trhal by se, tohle je snadnější způsob).
Krok 10: Na tři spodní pruhy rozdělíme krém a přitiskneme na něj vrchní díly.
Krok 11: Můžeme pouze lehce poprášit moučkovým cukrem, potřít citronovou polevou nebo polevou čokoládou.
Krok 12: Do nádobky vhodné do mikrovlnné trouby dáme 100 g čokolády, přidáme plátek másla a 1 moka lžičku oleje. Necháme vlnit 2x na 300 W/2 minuty.
Krok 13: Čokoládou polijeme vrch pruhů, zubatou stěrkou uděláme vlnku a necháme ztuhnout. Poté nakrájíme řezy.
Zveřejněno 3. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové řezy s krémem a čokoládovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2jAA
Moje poznámka
Dýňové řezy s krémem a čokoládovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2jAA
Nejnovější recepty
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 2 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 2 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Zimní malé galetky
Přidáno před 3 hodinami
Fazole se zeleninou a mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 1 hodinou
Domácí nudle
Kava 2 před 1 hodinou
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 3 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 5 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 6 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 8 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 8 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 11 hodinami
Cuketový perník
LendaS 1. 1. 2025 20:45
Suroviny:
dýně hokkaido,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
skořice mletá,
zázvor,
koření nové koření mleté,
ořech muškátový strouhaný,
ořechy vlašské,
cukr třtinový,
vejce,
med,
olej,
tvaroh ve vaničce,
smetana ke šlehání,
pudink,
čokoláda,
máslo,
olej
Komentáře (8)