Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arašídovo-pomerančové věnečky

Věnečky, z těsta vonícího po pomerančích, posypané arašídy a cukrem, krásně křupou v ústech a jejich příjemně sladká pomerančová chuť vám v nich zůstane ještě dlouho po jejich snězení. Neváhejte je vyzkoušet, určitě sklidí úspěch.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Miru63 Miru63

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 916 kJ /
3 804 kcal
Bílkoviny56,86 g
Tuky189,40 g
Vláknina14,75 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 778 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy460,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky rozptýlíme prášek do pečiva, špetku soli, cukr a pomerančovou kůru. Krok 2: Přidáme žloutky a rozkrájenou Heru pokojové teploty, kterou pokropíme pomerančovou esenci, lépe se tak v těstě uvolní. Krok 3: Nejdříve v míse, potom na vále vypracujeme těsto, zabalíme do folie nebo mikrotenového sáčku a uložíme do lednice odpočinout, minimálně na dvě hodiny. Krok 4: Těsto rozdělíme na dvě poloviny, aby se s ním lépe manipulovalo. Vál posypeme hladkou moukou a vyválíme placku 4-5 milimetry silnou. Krok 5: Vykrajujeme kolečka (věnečky) větším kulatým vykrajovátkem, cca 5-6 centimetrů v průměru, kterým vypíchneme nejmenším kolečkem středy. Krok 6: Kolečka přeneseme na plech vyloženým pečícím papírem a potřeme bílkem. Posypeme drcenými arašídy a granulovaným cukrem. Pečeme v troubě na 180°C, 8-10 minut na horkovzduch do zlatavé barvy. Krok 7: Po vychladnutí věnečky uložíme do plechové krabice. Měly by mít lahodnou pomerančovou příchuť a jemně křupat.

TIP: Kalendář vánočního pečení - 1.advent

Zveřejněno 3. 12. 2023

Poznámka autorky Miru63

S těstem se dobře pracuje, jelikož obsahuje dost tuku, odebereme z lednice polovinu, kterou rychle zpracujeme. Pokud nemáte k dispozici dostatečně velké vykrajovátko, použijte skleničku. Granulovaný cukr lze koupit hotový, je však dražší. Zde na Top receptech najdete postup na domácí výrobu levnější varianty, kterou jsem také využila (pokropila jsem kapkou pomerančové esence).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídovo-pomerančové věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlAD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídovo-pomerančové věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlAD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: opraveno, děkuji Vám za upozornění

:-)<3:yes: dělávám klasické ale inovace si mi líbí - (oprav 5-6 mm na cm ):-K

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, cukr krupice, žloutek, prášek do pečiva, esence pomerančová, pomeranče, sůl, bílek, cukr, nesolené arašídy

Přidat fotografie receptu