Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky na bramborách

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Křehké nudličky z vepřového masa, marinované společně s brambory v sójové omáčce, okořeněné kari kořením, poslouží jako snadný oběd nebo večeře, když nevíte, co zrovna připravit.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 784 kJ /
905 kcal
Bílkoviny68,58 g
Tuky10,30 g
Vláknina21,65 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 9,04 g
Sůl21,20 g
Sacharidy123,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, brambory nakrájíme na kostičky a společně marinujeme v sójové omáčce promíchané s trochou oleje. Krok 2: Pórek a papriku očistíme a pokrájíme. Krok 3: Na rozpálenou pánvičku dáme brambory s trochou marinády. Krok 4: Po chvilce restování brambor přidáme nakrájené maso společně se zeleninou. Krok 5: Po důkladném orestování celé směsi přisypeme hladkou mouku, kari koření se solí, promícháme a zalijeme horkou vodou. Krok 6: Za občasného míchání necháme vše dovařit do měkka.

TIP: Rychlé večeře

Zveřejněno 3. 12. 2023

Poznámka autora Chlebajez

Jak je patrné s množství ingrediencí kdy je brambor 2x více než masa tak toto jídlo podáváme bez přílohy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk2oz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk2oz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Chlebajez: vám taky krásné svátky,hlavně hodně zdravíčka a děkuji. Taky mne vaření a pečení moc baví.

Já děkuji za reakci s přáním hezkého dne a celých Svátků a rovněž hodně inspirace i od jiných receptů, protože vaření je kouzlo a při prakticky neomezených variantách člověk stále nachází nové chutě. Vařím prakticky od svých dětských let a ten nekonečný proud nápadů a inspirací nebere konce. Kastrolum Zdar ať to fičí na sporáku.....

Rychlé z jednoho hrnce. Podobná kari jídla dělám často. Trochu jsem si upravila a pro tentokrát jsem použila krůtí prso. Sojovky jsem dala jen 3-4 pol. lžíce a kari jednu čajovou lžičku. Mouky zavařila v trošce vody jen jednu lžíci nakonec a chvíli provařila. Díky za inspiraci z jedné pánve. <3

Mouka není nutná, máte pravdu<3:-)

:-)<3:yes: asi bych tam nedala mouku ale nic proti chuti, :-K

Suroviny:
brambory, maso vepřové, pórek, paprika čerstvá červená, omáčka sojová, koření kari, mouka hladká, voda, olej

Přidat fotografie receptu