Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťáva k masu

Máte upečené dobré kuře, vepřovou pečeni, nebo kousek hovězího masa a přitom chybí chutný sos na přelití? Není tak těžké si ho připravit bokem a mít ho dostatek na nakrájenou pečeni i jakoukoliv vhodnou přílohu.

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 921 kJ /
698 kcal
Bílkoviny6,74 g
Tuky65,67 g
Vláknina6,46 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 813 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy18,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na kostičky a rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli a tuk a restujeme do světle hnědé barvy. Krok 2: Dále přidáme nasekaný česnek a zaprášíme moukou. Opražíme za stálého míchání. Krok 3: Zalijeme vývarem a pilně mícháme, pokud je třeba ještě přidáme vývar. Provaříme asi 25 minut. Pokud máme z masa výpek, přidáme ho do šťávy. Krok 4: Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme. Nakonec vmícháme máslo a již nevaříme.

TIP: Jak udělat omáčku z výpeku

Zveřejněno 10. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťáva k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYGn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťáva k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYGn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

pazderka83: To mám radost, moc děkuji :-K

Dala jsem sádlo i se škvarky. Na něm jsem osmažila slaninu. Pak dle postupu v receptu. Omáčka byla opravdu výborná.

tomasmalina: děkuji :-K

krásně to vypadá<3

Marie Svarcova: Děkuji Maruško. Já běžně dělám přímo z výpeku, ale někdy žádný výpek nemám například k uzenému masu a bez sosíku to není ono. Takže si ho vyrobím. Domácí vývar si dělám do zásoby do mrazáku, takže ho má kdykoliv potřebuji. :-K

:-)<3:yes::yes: dobrý nápad dát sem takový recept, to určitě ocení hodně začínajících kuchařek :-K

Suroviny:
špek, cibule, sádlo, česnek, mouka hladká, vývar masový, máslo

Přidat fotografie receptu