Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fat rascals (máslové hrudky)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

AnezkaBartonova AnezkaBartonova

Snadný

Doba přípravy 33 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 18 min

33 min (15 min příprava + 18 min tepelná úprava)

Tyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat mandlemi nebo kandovaným ovocem. Nejlepší jsou podávané teplé, potřené máslem.

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 094 kJ /
1 696 kcal
Bílkoviny30,23 g
Tuky71,51 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 592 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy229,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 200 °C a na plech položte pečicí papír. Krok 2: V menší misce vyšlehejte cukr s vejcem a mlékem a promíchejte. Krok 3: Do velké mísy dejte mouku, kypřicí prášek, máslo a promíchejte. Následně přidejte směs z menší misky a opět důkladně smíchejte. Přidejte zbytek surovin. Krok 4: Těsto rozdělte rovnoměrně na dva nebo čtyři menší bochánky a dejte je na plech. Můžete je posypat mandlemi nebo kandovaným ovocem. Krok 5: Pečte na 190 °C přibližně 18-21 minut. Mohou se snadno spálit, proto je vyndejte z trouby hned, jak budou mít zlatavou barvu. Krok 6: Nejlepší jsou teplé, potřené máslem.

Zveřejněno 12. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fat rascals (máslové hrudky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73pYO

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fat rascals (máslové hrudky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73pYO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr krupice, vejce, mléko, kypřící prášek, kůra citronová, sůl, skořice, rozinky, mandle, ovoce kandované

Přidat fotografie receptu