Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín jednoduše z remosky

Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme usnadnit použitím remosky.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 837 kJ /
3 785 kcal
Bílkoviny126,42 g
Tuky332,77 g
Vláknina24,94 g
Cholesterol 478 mg
Sodík 6,11 g
Sůl14,90 g
Sacharidy62,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na kostičky a oloupanou cibuli najemno. Krok 2: Slaninu, sádlo, kmín, koření a cibuli dáme do remosky. Necháme cca 15 minut dusit. Krok 3: Přidáme maso, česnek, sůl a dusíme dalších cca 10 minut. Poté zasypeme paprikou a promícháme. Krok 4: Zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Přidáme překrájené zelí a dopečeme do měkka. Krok 5: Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Necháme probublat cca 15 minut a dochutíme. Občas promícháme a na závěr dochutíme. Krok 6: Podáváme s knedlíky nebo chlebem.

TIP: Jak připravit segedínský guláš

Zveřejněno 13. 12. 2023

Poznámka autorky mika59

Výhoda je, že je vše v jednom a maso je jako dort. Já jsem podávala s cuketovými knedlíky -www.toprecepty.cz/recept/50550-chlupate-cuketove-knedliky/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín jednoduše z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpK2z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín jednoduše z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpK2z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Zrovna jsme segedin dojedli. Ale teda připravený byl v mth. V remosce jsem ho ještě nezkoušela. Dobrý tip na příště! :-*

mika59: manžel mi tvrdí, že je z remosky vše takové šťavnatější - myslím, si, že je to tím, že remoska je maličký uzavřený prostor :-8

cathleen: Děkuji ti moc a ještě mi přijde, že chuť je zase jiná a moc dobrá. :-K:-K

:-O tenhle recept je úžasný :-! Remosku mám moc ráda a používáme ji docela často. Ale udělat v ní segedín mě nenapadlo, a přitom je to tak logické i jednoduché! :yes:

Marie Svarcova: Děkuji :-K:-K

:-)<3:yes::yes: paráda , bůček tam je nejlepoší :-K

Suroviny:
bůček, zelí kysané, slanina anglická, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, vývar masový, smetana zakysaná, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, česnek, kmín celý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu