Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyjevský kuřecí řízek

Kyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme ještě dopéct do trouby. Ideální přílohou je bramborová kaše.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 780 kJ /
1 381 kcal
Bílkoviny184,24 g
Tuky47,69 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 730 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,24 g
Sacharidy52,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uděláme česnekové máslo. Česnek utřeme se solí a smícháme s ostatními surovinami. Vytvoříme pomocí fólie váleček a dáme ztuhnout do lednice. Máslo můžeme zhotovit den předem. Krok 2: Tenké špičky kuřecích prsou odřízneme a využijeme jinak. Do vyšší části masa uděláme ostrým nožem otvor jako kapsu, ale dáme pozor, abychom maso neprořízli, máslo by pak vyteklo. Krok 3: Do otvorů v mase rozdělíme ochucené máslo nakrájené na kolečka. Otvor uzavřeme a spíchneme párátkem. Zapneme troubu na 180 °C. Krok 4: Do mouky na obalení přidáme špetku soli a maličko pepře, do strouhanky vmícháme nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Vejce lehce osolíme a v misce vidličkou rozšleháme. Krok 5: Naplněné kapsy obalíme jako v klasickém trojobalu, v mouce, vejci a strouhance. Poté osmažíme na přepuštěném másle nebo na másle se lžičkou oleje dozlatova z obou stran. Krok 6: Osmažené kapsy přendáme do pekáčku nebo máme-li pánev, která jde i do trouby, necháme na pánvi. Necháme v troubě dopéct kapsy podle velikosti, cca 15 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo kaší a doplníme salátem.

Zveřejněno 18. 12. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

V době studentských let jsme chodívali většinou na obědy do blízké restaurace kde stál kyjevský řízek 5.40 Kčs, smažák 4.80 a sekaná svíčková 4.60 Kčs. Dnes je každý oběd kolem 200 Kč a více a do restaurace jdeme velmi výjimečně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyjevský kuřecí řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6PBw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyjevský kuřecí řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6PBw

Marie

Komentáře (6)

Merylas: :-)Děkuji za komentář, proč krotit - máš si dát na co máš chuť jen se nesmí nic přehánět tedy všeho s Mírou ;-)nebo s někým jiným :-K Krásný a pohodový večer:-K

Řízky bych mohla ve všech podobách (musím se ale krotit), tento bude ale obzvlášť chutnat. :yes:

Anna Kocikova: :-) děkuji za komentář, každý si může udělat to co a jak mu chutná, divila bych se, kdyby jsi to neznala ;-) Krásný den a hezké, pohodové svátky .:-K:-K

Marie Svarcova: Maruško moc hezky jsi uvařila:-K
Já plním jen bylinkovým máslem bez česneku,ale i s parmezánem to musela být dobrota:-8:-KHodně dávno jsme si to také občas dali v restauraci a jak píšeš,se Zdeničkou,tak opravdu za "pár korun":-(

zdenka.s: :-)Zdeničko, děkuji za milý komentář no jo ceny byly stejné oa Aše po Košice ale hlavně ta kvalita hlídaná a vše skvělé :-K Přeji krásný a pohodový večer

MarieSvarcova: luxusní recept :yes::yes::yes::yes:
miluji recepty ze surovin, které většinou :-D mám doma a nejsou potřeba nějaké speciality a těším se na to dopečení v troubě,bude to premiéra ,doma budou stoprocentně spokojeni, Maruško, děkuji za recept a jak dokonale popíšeš vždycky postup :yes::yes:
My chodili do hotelu Cedron v Jilemnici,dva dospělí a dvě děti , všichni oběd s polévkou ,kávu,děti Cocacolu a stovka i s dýškem . .

Suroviny:
prsa kuřecí, vejce, sůl, pepř mletý, mouka hladká, kůra citronová, strouhanka, ghee, máslo, česnek, sůl, petrželka hladkolistá, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu