Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí jemné adobo

Sójová omáčka, ocet, česnek, pepř a bobkový list - to jsou suroviny, které tvoří chuť tradičního filipínského pokrmu. Výraznou chuť navinulé marinády trochu zjemníme použitím kokosového mléka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zuzkamo Zuzkamo

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min + marinovaní 1 hodina

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, + marinovaní 1 hodina)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 786 kJ /
1 383 kcal
Bílkoviny244,78 g
Tuky10,63 g
Vláknina12,04 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 7,66 g
Sůl18,20 g
Sacharidy75,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu. Smícháme sójovou omáčku, ocet, cukr, nahrubo nakrájený česnek, najemno nakrájenou, oloupanou cibuli, bobkový list, namletý pepř a chilli. Krok 2: Nožem na několika místech nařízneme kůži kuřecího masa a maso vložíme do marinády. Uložíme do chladu na cca 1 hodinu. Krok 3: Pro krásnou zlatavou barvu vyndáme kuřecí kousky z marinády a opečeme je na pánvi kůží dolů. Když mají požadovanou barvu, vložíme je do pekáčku. Krok 4: Marinádu nalijeme do pánve a přidáme kokosové mléko. Necháme prohřát, aby se vše spojilo. Poté vlijeme celý obsah do pekáčku okolo kuřecích kousků. Krok 5: Pečeme přiklopené v troubě na 180 °C cca 45 minut. Následně otevřeme a necháme ještě péct, aby mělo kuře kůrčičku. Krok 6: Vše kromě kuřecích kousků přelijeme do pánve a omáčku zredukujeme. Trvá to cca 5-10 minut. Když omáčka zhoustne, vložíme do ní kuřecí kousky.

TIP: Jak na domácí kokosové mléko

Zveřejněno 18. 12. 2023

Poznámka autorky Zuzkamo

Vše je možné dělat v pánvi wok.

Je to jemnější variace na tradiční filipínské kuřecí adobo. Maso je krásně šťavnaté a díky kokosovému mléku je omáčka jemná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí jemné adobo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68BVN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí jemné adobo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68BVN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Ta marináda je velmi zajímavá :)

Suroviny:
maso kuřecí, omáčka sojová, mléko kokosové, ocet rýžový, cukr třtinový, pepř mletý, česnek, cibule, chilli, bobkový list, rýže, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu