Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Vepřový flamendr je jednoduché, rychlé a nenáročné jídlo, které bude chutnat nejen pamětníkům. Díky rychlé přípravě se hodí jak na oběd, tak ale i na večeři. Vhodná je bramborová příloha, kterou každý zvolí podle své chuti. U mnohých to budou malé bramboráčky.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 290 kJ / 1 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,85 g |
Tuky | 45,24 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 207 mg |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a lehce osolíme. Krok 2: Do velké rozpálené pánve dáme 1 lžíci tuku, maso prudce orestujeme dozlatova a odsuneme stranou ke kraji. Krok 3: Snížíme stupeň tepla, do pánve přidáme ještě tuk a orestujeme uprostřed pánve dozlatova i cibuli. Krok 4: Přidáme worcester, kečup, promícháme a přidáme papriku i feferonku a žampiony. Dle chuti dosolíme nebo opepříme. Krok 5: Podáváme s opečenými klínky brambor, kroketami nebo s bramboráčky.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a lehce osolíme. Krok 2: Do velké rozpálené pánve dáme 1 lžíci tuku, maso prudce orestujeme dozlatova a odsuneme stranou ke kraji. Krok 3: Snížíme stupeň tepla, do pánve přidáme ještě tuk a orestujeme uprostřed pánve dozlatova i cibuli. Krok 4: Přidáme worcester, kečup, promícháme a přidáme papriku i feferonku a žampiony. Dle chuti dosolíme nebo opepříme. Krok 5: Podáváme s opečenými klínky brambor, kroketami nebo s bramboráčky.
Zveřejněno 20. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY26j
Moje poznámka
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY26j
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 2 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 9 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 12 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 14 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 16 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 16 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
škrob bramborový,
sádlo,
cibule,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
feferonka,
kapie sterilovaná,
žampióny
Komentáře (4)