Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini medovníky

Milujete medovník? Příprava není tak složitá, jak se na první pohled zdá. Předpečené pláty chutného těsta zvláční po prolití rumovým sirupem, lehounký krém a křupavá posypka z ořechů a zbylých okrajů plátů završí vzhled. Pochutnáte si!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Náročný

Doba přípravy 37 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 7 min

37 min (30 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 955 kJ /
7 638 kcal
Bílkoviny84,25 g
Tuky426,06 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 6,79 g
Sůl0,36 g
Sacharidy813,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nad párou si v kovové misce vyšleháme krém z másla, cukru, vejce, medu a smetany. Krok 2: V další misce si smícháme mouku a jedlou sodu a přidáme teplý krém a kakao, mělo by vzniknout polotuhé těsto. Přikryjeme a necháme 15 minut odpočinout. Krok 3: Těsto rozdělíme na 5 stejných dílů a na pečicím papíře si vyválíme cca 1-2 mm silnou placku. Krok 4: Každý plát přeneseme i s papírem na plech a pečeme 5-7 minut (každý dle své trouby) při teplotě 180 °C. Po upečení necháme ztuhnout a poté vykrojíme obdélníkový tvar dle formy (zde je to forma o rozměru 18,5 cm x 22,5 cm). Krok 5: Zbytky těsta uschováme a společně s rozsekanými vlašskými ořechy nakonec posypeme vršek medovníku. Krok 6: Smícháme všechny suroviny na krém a vyšleháme do krémové konzistence. Řidší konzistence je lepší. Krok 7: Krém rozdělíme na 5 dílů, abychom měli na každé vrstvě stejné množství a zůstalo nám i na potření vršku dortu. Krok 8: Připravíme sirup a potřeme jím spodní plát medovníku, navrstvíme krém a přiložíme další plát korpusu. Sirupem potíráme z obou stran každý plát. Krok 9: Poslední plát pomažeme pátým dílem krému. Krok 10: Nakonec nasekáme 30 g vlašských ořechů a společně se zbytky z plátů posypeme vršek medovníku. Krok 11: Medovník necháme v lednici uležet 1-2 dny. Krok 12: Po uležení odřízneme kraje a krájíme na stejně velké kostky či obdélníky. Krok 13: Dozdobíme vlašskými jádry.

TIP: Desatero na téma medovník

Zveřejněno 21. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini medovníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNzKA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini medovníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNzKA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, soda jedlá, med, smetana, kakao, ořechy vlašské, máslo, salko karamelové, cukr krystal, voda, rum, ořechy vlašské, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu