Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Vepřová panenka je maso libové a velmi křehké, proto mu sluší rychlá příprava, aby udrželo šťavnatost. Lišky, které jsou díky své vůni a lehce kořeněné chuti považovány za delikatesu, mají tužší konzistenci, takže vyžadují delší tepelnou úpravu. Proto připravujeme každou surovinu zvlášť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 742 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,31 g |
Tuky | 94,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 6,66 g |
Postup přípravy
Na oleji opečeme zprudka asi 6 minut a během opékání obracíme. Krok 2: Pak panenku přendáme do jiné nádoby a vložíme do trouby na 20 minut při 160 stupních. Můžeme ji dát i do remosky, ale přikryjeme alobalem a před dokončením na chvíli odkryjeme. Krok 3: Do výpeku dáme nakrájenou šalotku a po chvilce restování přidáme lišky. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem, po chvilce přilijeme smetanu a šťávu z panenky, která zůstala v nádobě při jejím pečení. Zakápneme trošku citronem a zredukujeme. Nakonec vložíme máslo, odstavíme a promícháme. Krok 4: Podáváme se šťouchaným bramborem s cibulkou.
Zveřejněno 28. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vGD
Moje poznámka
Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vGD
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 50 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 21 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 24 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
olej,
cibule šalotka,
houby lišky,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý,
smetana 33%,
šťáva citronová,
máslo
Komentáře (10)