Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík Dáša podle Valerie Zawadské

Králičí maso je velmi jemné a musíme jej pečlivě připravit, aby nebylo vysušené. V tomto receptu je králík marinovaný v olejové směsi česneku, cibule a koření. Po dvou dnech marinování jej upečeme a z výpeku uděláme omáčku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 897 kJ /
2 126 kcal
Bílkoviny8,38 g
Tuky210,50 g
Vláknina17,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,60 g
Sacharidy45,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, přidáme prolisovaný česnek, hořčici, kečup, paprikovou pastu, vodu, olej a tymián. Promícháme. Krok 2: Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do mísy s marinádou a obalíme ho v ní. Mísu zavřeme víkem a uložíme na 2 dny do lednice, ale během této doby králíka několikrát obrátíme. Krok 3: Po dvou dnech dáme králíka i s marinádou do trouby a pečeme na 200 °C doměkka. Krok 4: Měkké maso vyjmeme a omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Podáváme s karlovarským nebo bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak připravit dokonalý karlovarský knedlík

Zveřejněno 28. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík Dáša podle Valerie Zawadské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkYG2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík Dáša podle Valerie Zawadské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkYG2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Pavel M: Tak to mám radost, moc děkuji :-K

Králík Dáša byla výborná.Dva dny naloženo.Určitě uvařím zase.Dik za recept.<3

Marie Svarcova: Děkuji, chutnalo nám, králík byl měkoučký, maso odpadávalo od kosti a krásně bylo nasáklé marinádou, prostě bašta. :-K

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept i foto, vypadá to na skvělou dobrotu :-K

veronika_straka: Valerie Zawadská to vysvětluje, že je to recept od kamarádky Dáši, tak si to tak pojmenovala. Recept se u ní doma stal velmi oblíbený.
Zachovala jsem název, je možné si recept podle názvu najít na internetu na videu. :-K

Recept i fotka vypadají skvěle :-K jen by mě zajímalo, kde přišel králík ke jménu Dáša...? :-D

Suroviny:
králík, cibule, česnek, hořčice plnotučná, kečup sladký, voda, olej, pasta papriková, sůl, pepř mletý, tymián

Přidat fotografie receptu