Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře Schwarzenberg

Tento pokrm z kuřecího masa se hodí pro slavnostní příležitosti. Celé kuře prošpikujeme spařenými mandlemi a slaninou a zasypeme buráky, mandlemi a slaninou. Díky tomu po upečení krásně voní a je plné chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ala_Mal Ala_Mal

Středně náročný

Doba přípravy 305 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 185 min + doba odležení

305 min (120 min příprava + 185 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 516 kJ /
4 425 kcal
Bílkoviny60,55 g
Tuky433,50 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy55,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve spaříme mandle. Nalijeme do hrnce vodu, přivedeme k varu a pak do vroucí vody nasypeme mandle. Necháme cca 5 minut povařit a scedíme. Necháme chvíli odpočinout a mezi tím nakrájíme uzenou slaninu na drobné kostičky. Poté zbavíme mandle slupky. Krok 2: Kuře postupně prošpikujeme. Střídáme mandle a uzenou slaninu. Čím více, tím lépe. Rozhodně surovinami nešetříme. Maso bude mít po upečení nádhernou vůni a skvělou chuť. Následně kuře osolíme, prosolíme a dáme na plech. Krok 3: Anglickou slaninu nakrájíme na větší kostičky. Kuře pak zasypeme buráky, zbytkem mandlí, uzené slaniny a přidáme anglickou slaninu. Plech zakryjeme potravinářskou fólií, nebo alobalem a dáme minimálně na 10 hodin odpočinout do chladu. Krok 4: Po odležení kuře rozbalíme a pokryjeme plátky másla. Troubu zapneme na 150 °C, je jedno, jestli horký vzduch, nebo pečení oboustranné. Kuře pečeme cca 2,5-3 hodiny. Během pečení občas podléváme. Těsně před koncem teplotu trouby zvedneme na 200 °C, aby vznikla krusta. Krok 5: Podáváme s bramborem nebo s bramborovým salátem.

Zveřejněno 28. 12. 2023

Poznámka autorky Ala_Mal

Já toto kuře dělám vždy jen na Štědrovečerní večeři, takže si vše připravím večer a druhý den cca kolem 14. hodiny začínám péct. Moje maminka před podáváním do kuřete ještě zapichovala ovocný špíz složený z mandarinek a banánu, ale není nutností. Dále po zasypání ořechy a slaninami přidávala ještě žampióny. Kdo má rád houby, neváhejte přidat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře Schwarzenberg

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYPGR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře Schwarzenberg

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYPGR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Opravdu zajímavý a netradiční pokrm na Vánoce u nás, ale musí být beztak výborný :-8

Já dělám mini kuřátka s mandlovou nádivkou a madle napred opražím (oloupane, jasne). Tvuj rc se mi libi, opražím mandle, oříšky. Díky, zase neco nového!!! ;-)

Bayta: Chutná výborně. Tento recept se táhne už jako tradice na Vánoce druhou generací u naší rodiny a každý to kuře miluje.

Musí to chutnat výborně <3

Suroviny:
kuře, slanina uzená, slanina anglická, mandle, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu