Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová srbská směs

Pokud k obědu připravíte vepřovou směs na srbský způsob, určitě nešlápnete vedle. Příprava není nijak složitá a tak tento sytý a chutný pokrm zvládnou uvařit i začátečníci. Ke křehkému masu a zeleninové omáčce je ideální přílohou rýže.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 898 kJ /
932 kcal
Bílkoviny128,26 g
Tuky30,43 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,60 g
Sacharidy32,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Papriky omyjeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Maso nakrájíme, osolíme a opepříme. Krok 2: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme maso. Krok 3: Orestované maso vyjmeme a do výpeku dáme cibuli, osmahneme a přidáme papriky nakrájené na proužky. Krok 4: Orestujeme a přidáme sterilované kapie, rajčatový protlak a zarestujeme. Zalijeme vývarem a vrátíme zpět maso. Krok 5: Dusíme doměkka a podle potřeby dochutíme. Krok 6: Hotový pokrm podáváme s rýží.

TIP: Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 2. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová srbská směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpK5r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová srbská směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpK5r

Marie

Komentáře (2)

Marie Svarcova: ano já mám také ráda výrazné koření, ale manžel to nesmí, má problém se zažíváním.

:-)<3:yes::yes: to mám moc ráda, jen přidávám koření čubrici nebo aspoň saturejku :-K

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř mletý, cibule, olej, protlak rajčatový, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, kapie sterilovaná, vývar masový

Přidat fotografie receptu