Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci

Maso zvěřiny je velmi ceněné pro své nutriční hodnoty. Příprava je sice obvykle trošku pracná a delší, ale moderní spotřebič, jakým je pomalý hrnec, vám pomůže. Připravíte luxusní pokrm, po kterém se jen zapráší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie151 kJ /
36 kcal
Bílkoviny1,15 g
Tuky0,20 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy7,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsa osolíme, vložíme do pomalého hrnce. Přidáme koření a podlijeme kuřecím vývarem tak, aby na dně hrnce bylo asi 1-1,5 cm tekutiny. Krok 2: Hrnec zapneme na nižší stupeň (low) a vaříme, dokud není maso měkké (cca 4 hodiny). Čas se bude lišit podle stáří kachny. Krok 3: Maso vyjmeme, uchováme v teple. Doděláme omáčku. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky, kterou jsme přivedli k varu. Když dosáhneme požadovaného množství a konzistence, necháme minimálně 15 minut provařit. Krok 4: Nakonec omáčku můžeme, ale nemusíme přecedit. Servírujeme s bulgurem.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 5. 1. 2024

Poznámka autorky Kocmax

Doba tepelné úpravy se může lišit podle typu pomalého hrnce a stáří kachny.

varimebeztuku.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBPpY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prsa z divoké kachny v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBPpY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Miluji zvěřinu. Kachní prsa jsou lahůdka. Muselo to být moc dobré.:-*

Suroviny:
kachna, bobkový list, jalovec, koření nové koření, pepř, rozmarýn, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu