Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z kuřecích jater s fazolemi

Kuřecí játra jsou jemná, levná a snadná na přípravu. Připravíme je na cibulce a přidáme k nim fazole a světlé pivo. K dochucení použijeme zázvor a majoránku. Játra s omáčkou chutnají dobře s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RadekGuru RadekGuru

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 628 kJ /
2 301 kcal
Bílkoviny160,94 g
Tuky39,38 g
Vláknina82,11 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 4,44 g
Sůl10,94 g
Sacharidy271,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do tmavě zlatova. K ní pak přidáme pokrájená kuřecí játra i s krví, pokud byla. Pod pokličkou pak dusíme, dokud játra nepustí šťávu. Krok 2: Pak přilijeme pivo a vodu a dusíme doměkka. Přidáme fazole, bujón, kmín, pepř a zázvor. Krátce povaříme a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Krok 3: Opět povaříme, sporák vypneme a vmícháme majoránku (nejlépe čerstvou, místo ní můžeme použít i tymián). Krok 4: Necháme 5 minut pod pokličkou a poté podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 11. 1. 2024

Poznámka autora RadekGuru

Můžeme přidat i divoké koření, bobkový list, nové koření a jalovec. Hned ze začátku můžeme přidat na cibulku i trochu slaniny nebo pokrájených žampionů. Poměr vody a piva si též můžeme upravit dle chuti, zkusit se dá i černé pivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z kuřecích jater s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0kv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z kuřecích jater s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0kv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Eja57: Děkuji za upozornění, recept jsem doupravila včetně názvu. Podle fotografie se opravdu jedná o fazole a ne fazolky. :-K

Jsem asi ze staré školy, ale fazole a fazolky nejsou totéž. Tento recept je i podle fotky o fazolich. Nebo se mýlím?

S divokým kořením by to také mohlo chutnat zajímavě :) Vyzkouším.

Suroviny:
sádlo kachní, cibule, játra kuřecí, fazole červené v rajčatovém nálevu, pivo světlé, voda, bujón hovězí, kmín celý, pepř mletý, zázvor sušený, majoránka, mouka hladká

Přidat fotografie receptu