Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový závitek s mletým masem, šunkou a vejcem

Vepřové závitky, plněné šunkou, mletým masem a vaječnou omeletou nejen krásně vypadají, ale ještě lépe chutnají a tak je můžete připravit i pro slavnostnější večeři. Skvěle je doplní šťouchané brambory, nebo dušená rýže.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 415 kJ /
1 055 kcal
Bílkoviny71,57 g
Tuky70,92 g
Vláknina5,09 g
Cholesterol 424 mg
Sodík 1,52 g
Sůl4,09 g
Sacharidy15,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme včas nahřívat na 180 °C a pekáček vymažeme kouskem sádla. Krok 2: Vejce rozklepneme a rozšleháme. V pánvi rozpálíme lžíci másla, vylijeme vajíčka a připravíme omeletu. Krok 3: Maso očistíme, osušíme a rozkrojíme na 2 pláty. Jeden plát umeleme nebo rozmixujeme spolu se slaninou. Krok 4: Druhý naklepeme přes fólii do tenkého obdélníku, lehce osolíme, opepříme a poklademe sušenou šunkou. Krok 5: Potřeme hořčicí, navrstvíme mleté maso ochucené steakovým nebo grilovacím kořením, položíme usmaženou omeletu z vejce a zabalíme závitek. který svážeme kuchyňským provázkem. Krok 6: Závitek přemístíme do pekáčku. Zakryjeme alobalem (matnou stranou ven), podlijeme vývarem (nebo vodou) a dáme na 35-40 minut do trouby. Krok 7: Poté odstraníme alobal a dopečeme cca 15 minut dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout, odstraníme provázek a nakrájíme na 2 porce. Krok 8: V průběhu pečení masa připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v rozehřáté pánvi na malém množství oleje orestujeme. Lehce osolíme, aby rychleji změkla. Krok 9: Když cibule začne zlátnout přidáme špetku cukru, aby zkaramelizovala poté podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Krok 10: Dle potřeby podléváme na sníženém stupni tepla po troškách vodu, abychom cibuli rozdusili doměkka. Krok 11: Ochutíme paprikovou lahůdkovou pastou z tuby, worcesterem a nakonec propasírovanou omáčku smícháme s výpekem z pekáčku a povaříme do potřebné hustoty. Krok 12: Podáváme s dušenou rýží, bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

TIP: Jak na skvělé šťouchané brambory

Zveřejněno 12. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový závitek s mletým masem, šunkou a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5go7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový závitek s mletým masem, šunkou a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5go7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Merylas: :-) Moc děkuji za milý komentář, mám maličký mixér Krups asi na 250 ml, starý ale super:-K Krásný den

Moc pěkný recept, který se dá využít třeba na nedělní oběd. :yes: Taky je moc hezky popsaný postup a proto se toho nezaleknou ani méně zkušení. :-K Na mixování menšího množství masa a jiných surovin používám sekáček potravin, který mám jako příslušenství k tyčovému mixéru.

RubyRom: :-) moc děkuji a přeji krásný, pohodový večer :-K

Skvělé, není co dodat.:yes::yes:

Jaromira18: :-)<3Moc děkuji za komentář i za to, že jsi to tak rychle uvařila a přeji krásný a pohodový zbytek dne :-K

:yes::yes:Moc dobré.:-K

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, šunka uzená, hořčice, máslo, vejce, slanina, sádlo, vývar masový, olej, cibule červená, sůl, cukr, pasta papriková, víno červené, omáčka worcesterová, výpek

Přidat fotografie receptu