Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy s jablky a krémem

Lehké řezy skládající se z vláčného kakaového korpusu, jablečné náplně provoněné skořicí a badyánem, se smetanovým vanilkovým krémem na vrchu, vás zajisté okouzlí svou příjemnou chutí. Doslova perfektní moučník ke kávě.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 265 kJ /
4 365 kcal
Bílkoviny79,65 g
Tuky263,32 g
Vláknina27,97 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 1,13 g
Sůl2,94 g
Sacharidy405,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Pekáček o velikosti 32x23 cm vyložíme pečicím papírem. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Krok 2: Do šlehací mísy dáme bílky, osolíme a šleháme sníh, když začne houstnout přisypeme po 3 částech postupně cukr a ušleháme do tuhých špiček. Krok 3: Poté po jednom zašleháme žloutky a šleháme do husté pěny až zůstávají viditelné čáry po metličce. Krok 4: Přidáme olej, vodu, kakao a ručně vmícháme do pěny. Poté postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem. Krok 5: Promíchané těsto vlijeme do připraveného pekáčku, uhladíme povrch
a vložíme do trouby, Krok 6: Pečeme 5-6 minut, snížíme teplotu na 160° C a dopečeme cca 25 minut (podle vlastni trouby. hlídáme) zkusíme špejli a je-li suchá vyndáme korpus na mřížku a necháme vychladnout. Krok 7: Mezitím dáme do kastrolku kousek másla, přidáme strouhaná jablka a podlijeme vodou (dala jsem zavařená ze zahrádky ale lze použít čerstvá jen je nepodléváme), přidáme vanilkový cukr, citronovou šťávu, skořici, badyán. Krok 8: Krátce podusíme 5-8 minut, před koncem vmícháme 1 lžíci vanilkového pudinku ve 3 lžících vody. Promícháme a necháme vychladnout, Krok 9: Z uvedených ingrediencí ušleháme krém, přidáme příchuť hořké mandle a necháme 10 minut odpočinout. Krok 10: Na vychladlý korpus poklademe jablečnou náplň, uhladíme a navrstvíme krém. Vršek lze posypat strouhanou čokoládou. Krok 11: Necháme vychladit a před podáváním nakrájíme na řezy nebo čtverce.

Zveřejněno 14. 1. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept na korpus je ze starého sešitu, náplň a krém momentální nápad.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy s jablky a krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmv4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy s jablky a krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmv4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moanka: :-) Moničko, Tvůj komentář mě moc potěšil děkuji za něj i za nádherné foto. :-K Krásný a pohodový den přeji vem.

Maruško, všichni jsme si moc pochutnali. <3 Děkuji za parádní recept. :yes: Tak ráda pozoruji, jak si ostatní mlaskají… ;-) Díky a měj se… :-K

Moanka: :-) Moc děkuji, taková trochu vylepšená buchta;-) ale je to dobré :-K Mějte se skvěle :-K

Vypadá luxusně. :-8 Velmi mě láká… :-K

Suroviny:
vejce, sůl, cukr krupice, olej, voda, kakao, mouka polohrubá, kypřící prášek, jablko, máslo, voda, šťáva citronová, cukr vanilkový, badyán, skořice mletá, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, příchuť mandlová, čokoláda

Přidat fotografie receptu