Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové scallopini se sterilovanými žampiony

Tenoučké plátky vepřové pečeně budou při této úpravě perfektně jemné. Navíc zůstanou šťavnaté. Přidejte bulgur a vzniklou žampionovou omáčkou všechno na talíři bohatě přelijte. Příprava bude bleskurychlá a výsledek velmi chutný.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie151 kJ /
36 kcal
Bílkoviny1,15 g
Tuky0,20 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozklepeme na velmi tenké plátky, asi 2-3 mm silné. Osolíme, opepříme a ze všech stran poprášíme hladkou moukou. Mouku rukama vetřeme do masa po celém jeho povrchu. Krok 2: Na nepřilnavé pánvi bez použití tuku maso zprudka opečeme z obou stran. Trvá to asi 1-2 minuty z každé strany. Maso přendáme do nahřáté misky, dobře utěsníme a udržujeme v teple. Maso si odpočine a zůstane šťavnaté. Krok 3: Na stejnou pánev, na které jsme dělali maso, vyklopíme žampiony i s nálevem a krátce povaříme. Zbytek mouky na pánvi nám pomůže nálev lehce zahustit. Krok 4: Servírujeme s bulgurem přelitým žampionovou omáčkou a s čerstvou zeleninou.

TIP: Jak dusit maso bez tuku

Zveřejněno 17. 1. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové scallopini se sterilovanými žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYP9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové scallopini se sterilovanými žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYP9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: vypadá to velmi dobře a urřitě tak i chutná. :-K

Zajímavá úprava. To vyzkouším!:-*

Suroviny:
pečeně vepřová, mouka hladká, žampiony sterilované, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu