Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ptáčky na víně

Jeden z tradičních pokrmů naší kuchyně jsou ptáčci. Zarolovaný plátek masa, který je plněný zpravidla vejcem, okurkou a uzeninou. V tomto receptu použijeme vepřovou kýtu, kterou naplníme a podusíme doměkka. Masovou šťávu pak doplníme červeným vínem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 694 kJ /
405 kcal
Bílkoviny18,97 g
Tuky15,32 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy15,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí a poklademe plátkem špeku, salámu nebo klobásy, vejce a okurky. Pevně zavineme a spíchneme jehlami. Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní nadrobno nakrájený špek, pak vložíme ptáčky a opečeme je. Přidáme masový vývar nebo vodu a pod pokličkou dusíme doměkka. Krok 3: Hotové ptáčky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou a za stálého míchání ji opražíme. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a asi 200 ml červeného vína a vývar podle potřeby. Necháme ještě asi 20 mnut povařit. Jako příloha je vhodná rýže.

TIP: Jak použít víno do vaření

Zveřejněno 31. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ptáčky na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Bpn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ptáčky na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Bpn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

No vida, z vepřového jsem ještě ptáčky nedělala… ;-) A na víně také ne. ;-)
Máš je krásné. :-8 Lákavé… <3

:-)<3:yes::yes: ty také dělám a určitě je tu i mám , někdy stačí změnit 1 slovo a nenajde se recept :-K

Suroviny:
maso vepřové z kýty, sůl, pepř mletý, hořčice dijonská, vejce, okurky sterilované, klobása, špek, cibule, protlak, víno červené, vývar masový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu