Pikantní drůbeží játra s paprikami
Kuřecí játra se vyznačují svojí velice jemnou chutí. Navíc obsahují spoustu vitamínů a minerálů. Jejich příprava je velice rychlá a tak za dvacet minut z nich můžete mít uvařenou výbornou pikantní směs se zeleninou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 864 kJ / 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,59 g |
| Tuky | 37,70 g |
| Vláknina | 9,50 g |
| Cholesterol | 1,49 g |
| Sodík | 837 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 27,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra důkladně očistíme (pozor na žluč), dáme do misky a spaříme vroucí vodou, necháme na sítu okapat a osušíme na papírové utěrce.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Stroužek česneku oloupeme, rozmáčkneme a nasekáme. Z paprik vkrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Pórek nakrájíme na kolečka.
Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme lžíci oleje, zprudka játra po částech restujeme 1-2 minuty a vyndáme stranou.
Krok 4: Podle potřeby ještě přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme připravenou cibuli.
Krok 5: Přidáme česnek, papriky a ještě minutu restujeme.
Krok 6: Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme pasty, pórek a krátce podusíme.
Krok 7: Vrátíme do pánve játra, osolíme dle chuti, dle potřeby ještě maličko podlijeme, promícháme, převaříme, odstavíme.
Krok 8: Rýži uvaříme s půlkou cibule, do které zapíchneme hřebíčky.
Zveřejněno 3. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní drůbeží játra s paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2l5
Moje poznámka
Pikantní drůbeží játra s paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2l5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 25 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Suroviny:
játra drůbeží,
olej olivový,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
chilli paprika čerstvá,
pórek,
česnek,
pasta rajčatová,
pasta papriková,
pasta papriková pikantní,
vývar kuřecí,
sůl,
rýže,
cibule,
koření hřebíček
Komentáře (15)
Paprikovou pastu jsem měla jen pálivou, takže celé jídlo bylo pikantnější než jsem čekala, ale chlapi byli spokojeni. Dali jsme si játra s bramborem, taky dobré. Děkuji za recept.
Hezkou neděli