Sekaná se zeleninou a houbami, plněná vajíčkem
Šťavnatá sekaná, s křupavou kůrkou a vajíčkem vařeným natvrdo uvnitř, se perfektně hodí k nedělnímu obědu. Jakmile vaši strávníci ucítí její vůni, hned se jim začnou sbíhat sliny. Podávat ji můžeme s bramborem, nebo hebkou bramborovou kaší.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 738 kJ / 2 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,63 g |
Tuky | 177,56 g |
Vláknina | 20,10 g |
Cholesterol | 2,20 g |
Sodík | 1,63 g |
Sůl | 3,12 g |
Sacharidy | 91,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu a žampiony nakrájíme na velmi drobné kousky.
Krok 2: Na pánvi k zelenině přidáme máslo a trochu vody. Dusíme do změknutí zeleniny.
Krok 3: V míse namočíme strouhanku do mléka. Přidáme maso, udušenou zeleninu, přidáme dvě vejce a jeden žloutek, bílek necháme na potření sekané. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Krok 4: Zbylá vejce vaříme ve vroucí vodě zhruba 9 minut. Poté prudce zchladíme a oloupeme.
Krok 5: Ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme uvařená vejce a pomocí potravinářské fólie vytvarujeme šišku.
Krok 6: Šišku potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sekaná nezezlátne, zhruba hodinu.
Krok 7: Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 3. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná se zeleninou a houbami, plněná vajíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRrkX
Moje poznámka
Sekaná se zeleninou a houbami, plněná vajíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRrkX
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
paprika čerstvá červená,
žampióny,
pórek,
strouhanka,
mléko,
máslo,
vejce,
sůl,
pepř mletý
Komentáře