Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík braillon s dijonskou hořčicí a vínem

Ke svátečnímu obědu, nebo rodinné sešlosti, je pečený králík ideální volbou. Vyzkoušejte francouzský recept na králíka braillon, s dijonskou hořčicí a smetanovo-vinnou omáčkou. Pokrm perfektně doplní šťouchané brambory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 90 min

125 min (35 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 010 kJ /
1 436 kcal
Bílkoviny10,84 g
Tuky125,40 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 301 mg
Sodík 1,52 g
Sůl3,85 g
Sacharidy25,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pekáči rozehřejeme máslo a olej. Stehna osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a opečeme na rozehřátém tuku ze všech stran dozlatova. Krok 2: Přilijeme bílé víno a vodu tak, aby byla stehna do poloviny ponořená. Přidáme bylinky, pekáč přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C asi 60 minut. Pokud je potřeba tak pečeme déle, maso se musí oddělovat od kosti. Krok 3: Téměř hotové maso odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Krok 4: Stehna vyjmeme z pekáče a přikryjeme alobalem. Do pekáče vlijeme smetanu a mícháme do zhoustnutí. Do omáčky oškrábeme vše připečené v pekáči. Krok 5: Omáčku přecedíme. Podáváme se šťouchanými bramborami s cibulkou.

TIP: Jak připravit perfektní šťouchané brambory?

Zveřejněno 4. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík braillon s dijonskou hořčicí a vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrLNn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík braillon s dijonskou hořčicí a vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrLNn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Sunshine: :-D:-D:-D:yes:

Simona Skolakova: I mladej zajíček by šel :-D;-)

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuji :-K

maris: Tak se jmenuje ta úprava králíka.
Na internetu je několik receptů s tímto názvem. Koukni do Googlu. :-K

:-)<3:yes::yes: Souhlasím se Simonkou, také jsme chovali králíky (ne v takovém množství). Dnes bych si ho také ráda dala. Tvé recepty jsou úžasné - jeden lepší než druhý a ty nápady super na vydání "králičí kuchařky".:-K

RubyRom: Recept se mi moc líbí,:yes: jen bych se chtěla zeptat, co je to braillon:-8, hledala jsem to ve slovníku a nic jsem nenašla. Hledala jsem to i ve spojení králík braillon - a nic:-) Francouzskou kuchyni mám ráda, tak mě to zajímá:-)

Simona Skolakova: Tak to naprosto chápu. Já jsem vyrostla ve městě tak jsme králíky neměli, takže trauma z dětství nemám, naštěstí :-D<3, léta už žiju na vesnici a má to své výhody, hlavně nyní, ve stáří, ten klídek oceňuji. A do města, když je potřeba to mám kousek.
Králíci se nám zatím nepřejedly díky mnoha způsobům na jaké je upravuji, baví mě to. :-K

tak to trošinku závidím kdysi jsme chvali králíky jako holka si pamatuji měli jsme jich aj 150 kusů no to bylo něco protože pořád jen králíky my jako děti jsem už byli jako v těch Troškových trilogii jen jsme je teda nwtrávili barvičkami,ale už nám to lezlo krkem:-D:-D:-D:-Djo a dnes je to horší tenkrát jsme pohrdali a dnes pěkného mladého ušáka aby pohledal:-D:-D:-D:-D:-Djo doba se mění vážení!!!Jak já bych si dala krásného mladého králíčka ,ale není!!!!<3<3<3<3

Moanka: Je to moc dobré, my máme domácí králíky, tak se snažím dělat různě. :-K

Recept se mi moc líbí. :-8 Mám zas zamluveného králíčka z domácího chovu, takže si ukládám… ;-)

Suroviny:
stehno králičí, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, máslo, olej, víno bílé, rozmarýn, tymián, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu