Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé placky se zelím

Bramborovými plackami se zelím zajisté potěšíte všechny vaše strávníky. Jejich skvělou chuť dotváří použitá šunková klobása a sýr. Smažení na sádle nám zajistí, že placky budou opravdu křupavé.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min + vaření brambor den předem

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava, + vaření brambor den předem)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 884 kJ /
928 kcal
Bílkoviny57,16 g
Tuky48,97 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,22 g
Sacharidy58,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den předem. Oloupeme a najemno nastrouháme. Krok 2: Kysané zelí vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Přidáme najemno nastrouhaný sýr. Krok 3: Dále přidáme nadrobno nakrájenou klobásu (nebo uzené maso), vejce, sůl, pepř a mouku. Krok 4: Propracujeme a uděláme placky, které usmažíme na sádle do zlatova. Poté necháme na ubrousku okapat.

Zveřejněno 5. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé placky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrvm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé placky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrvm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: vypadají opravdu moc pěkně, určitě udělám , :-Kmáme rádi placky i placičky - super

Vypadají náramně. <3 Zatím jsem zelné placičky dělala jen se syrovým bramborem…

Suroviny:
brambory, klobása šunková, zelí kysané, vejce, sýr gouda, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu