Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné podmáslové kaiserky

Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť, a pokud nepečete pro děti a použijete i chilli, mohou být raženky příjemně pikantní přílohou klidně ke grilovanému masu.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 162 min Doba přípravy: 145 min Doba tepelné úpravy: 17 min

162 min (145 min příprava + 17 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 075 kJ /
2 408 kcal
Bílkoviny82,34 g
Tuky52,65 g
Vláknina18,41 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 732 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy392,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, propracujeme a rozdělíme na kousky - 12-16. Z každého kousku uděláme malou bulku. Krok 3: Po krátším předkynutí (cca 10-15 minut) kuličky těsta rukou lehce zploštíme a narazíme omoučenou raznicí téměř až k podložce. Krok 4: Takto oražené bulky uložíme kynout jednu vedle druhé na plech s pečícím papírem a necháme dokynout před pečením (asi 30 minut). Krok 5: Vykynuté je postříkáme vodou, posypeme celým kmínem, znovu postříkáme vodou a vložíme upéct do vyhřáté trouby (210-220°C / 16-20 minut). Krok 6: Toto těsto jde samozřejmě připravit také robotem nebo ručně: V zadělávací míse dobře promícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které zakryjeme složenou utěrkou a necháme v míse asi 45-60 minut vykynout. Pak pokračujeme obvyklým způsobem.

TIP: Možné chyby při zadělávání těsta

Zveřejněno 7. 2. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete u mě na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné podmáslové kaiserky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER0Mk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné podmáslové kaiserky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER0Mk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom: děkuji, Romi :-K Výborné jsou hlavně pro chlapy, ti mají většinou raději výraznější (a tedy kořeněné) chutě :-D

Marie Svarcova: ani nevíš, jak MOC ráda bych tě občas podarovala kusem našeho čerstvého pečiva! <3 Takto ti ho mohu nabídnout pouze virtuálně...

Moc krásné, ty musí být výborné :yes::yes:

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí recept i foto - jen bych si potřebovala udělat teď hned takové 2 ks. Parádní jako vždy. :-K

Suroviny:
voda, podmáslí, sádlo, sýr nastrouhaný, sůl, cukr, pepř, kmín drcený, paprika sušená sladká, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, kmín celý

Přidat fotografie receptu