Kořeněné podmáslové kaiserky
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť, a pokud nepečete pro děti a použijete i chilli, mohou být raženky příjemně pikantní přílohou klidně ke grilovanému masu.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 075 kJ / 2 408 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,34 g |
| Tuky | 52,65 g |
| Vláknina | 18,41 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 732 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 392,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, propracujeme a rozdělíme na kousky - 12-16. Z každého kousku uděláme malou bulku.
Krok 3: Po krátším předkynutí (cca 10-15 minut) kuličky těsta rukou lehce zploštíme a narazíme omoučenou raznicí téměř až k podložce.
Krok 4: Takto oražené bulky uložíme kynout jednu vedle druhé na plech s pečícím papírem a necháme dokynout před pečením (asi 30 minut).
Krok 5: Vykynuté je postříkáme vodou, posypeme celým kmínem, znovu postříkáme vodou a vložíme upéct do vyhřáté trouby (210-220°C / 16-20 minut).
Krok 6: Toto těsto jde samozřejmě připravit také robotem nebo ručně: V zadělávací míse dobře promícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které zakryjeme složenou utěrkou a necháme v míse asi 45-60 minut vykynout. Pak pokračujeme obvyklým způsobem.
Zveřejněno 7. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněné podmáslové kaiserky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0Mk
Moje poznámka
Kořeněné podmáslové kaiserky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0Mk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 13 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 59 minutami
Dalmatské čufty
Ceesay před 8 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 11 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 15 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sádlo,
sýr nastrouhaný,
sůl,
cukr,
pepř,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
droždí čerstvé,
kmín celý
Komentáře (5)