Maková kynutá buchta
Tuto kynutou buchtu naplníme výbornou makovou náplní, kterou ovoníme skořicí a perníkovým kořením. Kynuté těsto rozválíme, potřeme makovou náplní a upečeme ve formě na chlebíček.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 510 kJ / 4 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,25 g |
Tuky | 182,26 g |
Vláknina | 46,12 g |
Cholesterol | 990 mg |
Sodík | 789 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 557,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na náplň svaříme za častého míchání a podle potřeby přidáváme mléko. Hotovou náplň necháme vychladnout.
Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, vmícháme sůl, cukr, citronovou kůru a droždí.
Krok 3: Přidáme vlahé mléko, vajíčka a rozpuštěné, vlažné máslo. Necháme vykynout.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme makovou nádivkou. Stočíme a dáme do vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Krok 5: Pečeme asi 45 minut. Zkusíme špejlí, zda je buchta dostatečně upečená. Poté ji necháme ve formě vychladnout na mřížce, aby pod ní šel vzduch.
Krok 6: Vychladlou buchtu vyndáme z formy a pocukrujeme.
Zveřejněno 7. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková kynutá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7x1
Moje poznámka
Maková kynutá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7x1
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
vejce,
droždí sušené,
cukr,
kůra citronová,
mléko,
máslo,
mák mletý,
mléko,
cukr,
skořice mletá,
koření do perníku,
kůra citronová,
povidla švestková,
tuk,
mouka,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (3)