Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aljašská treska s koprovou omáčkou

Bohatým zdrojem vitamínů a minerálů je rybí maso. Treska má velice jemné maso a jeho chuť nejlépe vynikne v kombinaci se studenou omáčkou z aromatického kopru a dušenou zeleninou.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 917 kJ /
458 kcal
Bílkoviny12,12 g
Tuky28,83 g
Vláknina7,78 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 117 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy34,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z paprik vykrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Kopr nasekáme. Krok 2: Tresku pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme jemně kmínem a z obou stran opečeme v pánvi na másle. Krok 3: Na másle podusíme papriky a cuketu. Osolíme. Krok 4: Na omáčku smícháme zakysanou smetanu s česnekem a koprem. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Omáčku podáváme studenou.

TIP: Jak pracovat se zmrzlou treskou?

Zveřejněno 8. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska s koprovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2j4K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska s koprovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2j4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Moanka: Mončo, moc děkuji , taky za krásné foto :-K:-K

Opravdu velmi dobré jídlo. <3 :yes: Rybu jme neměli už ani nepamatuji (vlastně ano, na Vánoce :-D ). Děkuji za pěkný recept… :-8
Přeji hezké dny… :-*

Moanka: :-K:-K:-K:-K

Mňam, to je lákavé… :-8 A ryby já moc ráda, a docela málo je dělám. To budu muset změnit. ;-) Děkuji za recept. :-K

zuzi777a: Tak to je náhodička! Já jako dítě koprovku a vůbec vůni kopru nesnášela. Nemohla jsem to ani cítit.
Dnes je tomu opačně. :-K

Koprovou zálivku na rybách miluji. 😋Vlastně díky ní jsem se časem smířila a nakonec si i oblíbila koprovou omáčku, kterou jsem jako dítě k smrti nesnášela!:-*

Tonja: Děkuji:-K

Kopr se k rybám hodí. Při cestách po Evropě jsem se často setkal s rybami ochucenými koprem.

:-)<3:yes::yes: nádhera , dala bych si:-K

Suroviny:
treska, sůl, pepř mletý, citron, kmín celý, máslo, cuketa, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, máslo, sůl, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, česnek, cukr, šťáva citronová, kopr

Přidat fotografie receptu