Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aljašská treska s koprovou omáčkou

Bohatým zdrojem vitamínů a minerálů je rybí maso. Treska má velice jemné maso a jeho chuť nejlépe vynikne v kombinaci se studenou omáčkou z aromatického kopru a dušenou zeleninou.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 917 kJ /
458 kcal
Bílkoviny12,12 g
Tuky28,83 g
Vláknina7,78 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 117 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy34,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z paprik vykrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Kopr nasekáme. Krok 2: Tresku pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme jemně kmínem a z obou stran opečeme v pánvi na másle. Krok 3: Na másle podusíme papriky a cuketu. Osolíme. Krok 4: Na omáčku smícháme zakysanou smetanu s česnekem a koprem. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Omáčku podáváme studenou.

TIP: Jak pracovat se zmrzlou treskou?

Zveřejněno 8. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska s koprovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2j4K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska s koprovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2j4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Moanka: Mončo, moc děkuji , taky za krásné foto :-K:-K

Opravdu velmi dobré jídlo. <3 :yes: Rybu jme neměli už ani nepamatuji (vlastně ano, na Vánoce :-D ). Děkuji za pěkný recept… :-8
Přeji hezké dny… :-*

Moanka: :-K:-K:-K:-K

Mňam, to je lákavé… :-8 A ryby já moc ráda, a docela málo je dělám. To budu muset změnit. ;-) Děkuji za recept. :-K

zuzi777a: Tak to je náhodička! Já jako dítě koprovku a vůbec vůni kopru nesnášela. Nemohla jsem to ani cítit.
Dnes je tomu opačně. :-K

Koprovou zálivku na rybách miluji. 😋Vlastně díky ní jsem se časem smířila a nakonec si i oblíbila koprovou omáčku, kterou jsem jako dítě k smrti nesnášela!:-*

Tonja: Děkuji:-K

Kopr se k rybám hodí. Při cestách po Evropě jsem se často setkal s rybami ochucenými koprem.

:-)<3:yes::yes: nádhera , dala bych si:-K

Suroviny:
treska, sůl, pepř mletý, citron, kmín celý, máslo, cuketa, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, máslo, sůl, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, česnek, cukr, šťáva citronová, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu