Krkovička na paprice a kysaném zelí
Spojení vepřového masa a zelí najdeme tradičně v segedínském guláši. Příprava tohoto pokrmu je však lehce odlišná, ale výsledná chuť je naprosto skvělá. Orestované maso podusíme s dochuceným zelím, které na finále zjemníme smetanou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 010 kJ / 1 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,55 g |
Tuky | 98,04 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 683 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 13,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a po okrajích několikrát nařízneme, aby se tepelnou úpravou nekroutilo. Každý plátek osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi na sádle opečeme na střední teplotě z obou stran a vyndáme na talířek.
Krok 2: Do tuku v pánvi přidáme nakrájenou slaninu na drobné kostičky, necháme pustit tuk a na něm osmahneme do zlaté barvy nahrubo nasekanou cibuli. Přidáme a zpěníme papriky a ihned podlijeme malým množstvím vývaru nebo vody, aby se nepřipálily.
Krok 3: Půl sáčku kysaného zelí pokrájíme na menší kousky, cca 1 plnou lžíci necháme stranou na dokončení a ostatní dáme do pánve. Zelí má výbornou chuť a není potřeba ho nijak ochucovat ani kmínem, který již obsahuje.
Krok 4: Vrátíme do pánve maso a za občasného podlití podusíme do požadované konzistence. Když máme maso i zelí měkké, přidáme odložený zbytek zelí, promícháme a zalijeme smetanou. Promícháme a po minutě odstavíme.
Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí, většinou není nic jiného potřeba a podáváme nejlépe s knedlíkem nebo chlebem. Na talíři můžeme doplnit kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 9. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička na paprice a kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK4w
Moje poznámka
Krkovička na paprice a kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK4w
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
cibule,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
koření paprika maďarská,
paprika,
paprika sušená pálivá,
zelí bílé kysané,
vývar masový,
smetana,
smetana zakysaná
Komentáře (14)