Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pralinky plněné ovocně-likérovou ganáží ve varném mixéru

Čokoládové pralinky jsou dobrůtka, která potěší. Plněné ganáží z kandovaného ovoce v kombinaci s likérem a smetanou jsou roztomilým malinkatým pokušením na talířku nebo v dárkove ozdobné krabičce.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzi777a zuzi777a

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba chlazení

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba chlazení )

Suroviny pro 1 dávka

34 malých pralinek

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 311 kJ /
2 464 kcal
Bílkoviny34,24 g
Tuky153,33 g
Vláknina13,36 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 342 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy230,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu v kouscích necháme rozsekat ve varném mixéru najemno 15 sekund při rychlosti 8. Odložíme do misky. Krok 2: Kandované ovoce a kůru rozsekáme nahrubo 5 sekund na rychlost 6,5. Přidáme smetanu a necháme ohřát při rychlosti 1 po dobu 3,5 minuty na teplotu 70 °C. Přidáme 100 g z rozsekané čokolády. Necháme rozpustit a rozmíchat 50 sekund při rychlosti 3. Přidáme likér a zamícháme 30 sekund na stejnou rychlost. Připravenou ganáž přemístíme do sáčku na zdobení a dáme zchladnout. Krok 3: 2/3 zbylé rozsekané čokolády zahřejeme 3 minuty na teplotu 50°C a rychlost 2. Přidáme zbytek čokolády a kokosový tuk (či kakaové máslo). Ten přidáváme pokud je čokoláda příliš hustá. Záleží na kvalitě použité čokolády. Vše zamícháme 2 minuty při rychlosti 3.Tím se zbylá čokoláda rozpustí a hmota ochladí. Krok 4: Měříme teplotu a jakmile hmota při míchání zchladne na 35 °C vylejeme s ní zhruba 34 formiček na pralinky. Když je čokoláda ve všech jamkách formy, otočíme ji na pečicí papír aby přebytek čokolády vytekl. Krok 5: Otočíme zpět, stáhneme přebytek čokolády mezi jamkami formy nožem nebo stěrkou. Takto připravenou formu dáme zachladit na zhruba 15 minut do mrazáku. Stejně tak i zbylou vylitou čokoládu na pečicím papíře. Krok 6: Do zachlazených jamek s pomocí cukrářského sáčku navrstvíme ganáž. Zhruba 2 mm pod hranu formičky. Zbylou čokoládu a čokoládu sloupnutou z papíru dáme znovu ohřát na 37 °C po dobu 3 minut. Krok 7: Zalijeme ganáž vrstvičkou čokolády, setřeme okolí a dáme opět zachladit. Po zchlazení vyloupneme z formiček. Hotové pralinky uchováváme v chladu do konzumace.

TIP: Domácí pralinky - oblíbené recepty

Zveřejněno 10. 2. 2024

Poznámka autorky zuzi777a

Původní recept je z německé platformy pro varný mixér. Ten jsem upravila podle našich chutí a dostupných surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pralinky plněné ovocně-likérovou ganáží ve varném mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6PAL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pralinky plněné ovocně-likérovou ganáží ve varném mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6PAL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Merylas: Maruško, ty jsi kuchařka par excellans, ty robota nepotřebuješ tolik jako amatéři! Mě zjednodušuje život a nutí tloustnout. 😝Páč to v něm jde skoro samo....

Paráda. :yes: Mě jen udivuje, co všechno se dá v tom varném mixéru připravit. Sice jsem o něm chvíli uvažovala, ale pro mě by to nebylo, znám se. :-D:-K

RubyRom: ono to určitě jde bez něj, ale takhle je to pohodlnější pro amatéra jako jsem já :-8

Krásné to máš!! :yes::yes: Varný mixér je pro mně velká neznámá:-K

Zkoušela jsem je poprvé. :-8 A už se mi honí hlavou, jaké bych chtěla udělat příště.

:-)<3:yes::yes: Paráda, máš je nádherné a určitě výborné. :-K

Suroviny:
čokoláda, višně, smetana ke šlehání, likér, tuk kokosový

Přidat fotografie receptu