Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselý křupavý bůček

Hodnocení receptu je 3,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 378 kJ /
4 154 kcal
Bílkoviny76,70 g
Tuky348,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 1,25 g
Sůl2,73 g
Sacharidy177,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na 1 cm silné a 6 cm široké plátky. Osolené maso smícháme s bílkem a škrobem rozmíchaný v šálku vody. Krok 2: Vše necháme aspoň hodinu odležet v chladničce. Krok 3: Potom maso vložíme do pánve s horkým olejem a opečeme ho dokřupava. Krok 4: Opečené maso zalejeme sladkokyselou zálivkou, kterou jsme připravili ze všech surovin, a 2 minuty povaříme. Hotový bůček posypeme pórkem nebo pažitkou.

Zveřejněno 31. 8. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: Květy - vaříme z vepřového masa

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselý křupavý bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY4D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselý křupavý bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY4D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Pacesko: Přečtěte si postup, tam to je.

Kde koupím máčený škrob???

já k tomuto receptu můžu jen říct že ho dělám poněkolikáté a všichni si moc pochutnáme i naše děti je super :-p:-p:-p

Magdalenko, nevím, jak bych ti tu chuť přesně popsala, je to něco mezi vařeným a pečeným bůčkem , slabě nakyslé a ztratí se z toho ta tučná chuť bůčku. I studené je to dobré:-)

Hanka, môžeš bližšie popísať, aké to chuťovo je? Veľmi ma recept zaujal, je mi to neznáme. +

Gábi, pokud maso ihned konzumujeme, tak bez nálevu a když ho chci třeba nechat ještě na příští den, tak ho uchovávám v nálervu:-)

Hanko, co pak děláš s tím nálevem:-? Necháš to maso v něm:-? Rozhodně vypadá zajímavě :yes: Ještě že máme náhodné recepty :-K

Tedy to musí být mňamka:-p:-p.Ukládám a ráda zkusím;-)

tak toto by ma zaujimalo...davam si na vyskusanie

Tématické fráze:
pečený křupavý bůček, krupavy peceny bucek, nálev na bůček, bůček v nálevu, sladkokyselé vepřové, bůček na minutku, veprovy bok na sladkokyselo, buček recepty, sladkokyselý nejlepší pečený bůček, krupavy veprovy bucek, nálev na pečený bůček, gabi kysely, bůček se sladkokyselou omáčkou, bůček na minute, peceny krupavy bůček recept, nálev pro pečený bůček, peceny bucek sladkokyselem, krupavy pečený vepřový bůček, recept na bůček v nálevu, bůček kyselý nálev

Suroviny:
bůček, bílek, škrob, olej, pórek, voda, omáčka sojová, cukr, ocet, škrob

Přidat fotografie receptu