Závin podle dcery
Závin, z křehkého těsta, patří mezi tradiční a osvědčené dezerty. Podle tohoto receptu připravíte dva záviny, jeden s jablečnou náplní, druhý se švestkovou náplní s povidly. Vašim strávníkům se budou dělat jen boule za ušima.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 602 kJ / 1 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,00 g |
Tuky | 96,50 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 590 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 188,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme hladkou mouku a špaldovou mouku. Přidáme Heru, jablečný ocet, studenou vodu, rum a špetku soli. Uhněteme těsto, které necháme 30 minut odpočívat v chladu.
Krok 2: Včas začneme nahřívat troubu na 190 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Jablka oloupeme, vykrojíme jadřinec a nastrouháme. Promícháme s cukrem, skořicí a rozinkami.
Krok 4: Švestky rozpůlíme a pokrájíme. Promícháme s povidly, mákem, cukrem a skořicí.
Krok 5: Těsto rozdělíme na dvě části Pomoučíme vál a obě dvě těsta rozválíme na pláty.
Krok 6: Na první plát navrstvíme jablečnou náplň, na druhý plát švestkovou náplň.
Krok 7: Okraje potřeme vodou a zamotáme. Přeneseme na plech.
Krok 8: Potřeme vodou, vložíme do trouby a pečeme asi 30-40 minut.
Zveřejněno 15. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin podle dcery
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MlQ
Moje poznámka
Závin podle dcery
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MlQ
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 6 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 7 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 8 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 56 minutami
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 59 minutami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 1 hodinou
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 1 hodinou
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Koření do polévky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
mouka hladká,
tuk hera,
ocet jablečný,
voda,
rum,
sůl,
jablko,
švestky,
povidla švestková,
mák,
skořice,
rozinky,
cukr
Komentáře (1)