Čínské "Dan-dan" nudle
Asijské pokrmy jsou plné zajímavých chutí a vůní. Jinak tomu není ani u nudlí dan-dan, které se skládají z dobře okořeněného mletého masa, blanšírované listové zeleniny a aromatické omáčky z typických asijských surovin.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 911 kJ / 457 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,95 g |
| Tuky | 11,91 g |
| Vláknina | 5,42 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 78,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a společně se zázvorem a bílou částí jarní cibulky nakrájíme najemno. Buráky orestujeme a nadrtíme.
Krok 2: Na sucho orestujeme sečuánský pepř do rozvonění a umeleme najemno.
Krok 3: Ze sezamové pasty, světlé sójové omáčky, tmavého rýžového octa, česneku, cibule, medu, poloviny bílých částí jarních cibulek a sečuánského pepře připravíme omáčku.
Krok 4: Na rozpáleném oleji orestujeme maso se zázvorem, zbylou bílou částí jarní cibulky a pastou z fermentovaných fazolí. Přidáme víno Shaoxing a půl lžičky cukru. Nebojte se restovat do hodně tmava.
Krok 5: Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Poté ve vodě po nudlích blanšírujeme špenát (nebo chum soy, či bok choy).
Krok 6: Na dno misky nalijeme omáčku, na to položíme nudle posypeme mletým masem, buráky a zalijeme chilli olejem dle chuti.
Krok 7: Ozdobíme nakrájenou zelenou částí jarní cibulky a blanšírovanou zeleninou. Před konzumací důkladně promícháme.
Zveřejněno 20. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínské "Dan-dan" nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31y5n
Moje poznámka
Čínské "Dan-dan" nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31y5n
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 6 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 8 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 9 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 10 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Suroviny:
pasta sezamová,
sojová omáčka světlá,
ocet rýžový,
česnek,
cibulka jarní,
med,
pepř sečuánský,
olej,
zázvor,
cibulka jarní,
fazole černé,
víno,
cukr,
nudle,
špenát čerstvý,
olej chili,
Komentáře (1)