Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté koláčky s tvarohem a hruškami

Koláčky jako malované, rovnou s dvěma lahodnými náplněmi si připravíte podle našeho receptu. Dobře vykynuté těsto, rumem vonící rozinky a výborně vychucená náplň. To je deviza koláčků, po kterých se jen zapráší.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí )

Suroviny pro 25 kusů

25kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 241 kJ /
4 121 kcal
Bílkoviny116,77 g
Tuky164,43 g
Vláknina42,90 g
Cholesterol 1,74 g
Sodík 947 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy522,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky spaříme vroucí vodou a namočíme je do rumu. Necháme marinovat, klidně i delší dobu. Krok 2: Hrušky oloupeme a nastrouháme, podusíme s cukrem, skořicí a přidáme v trošce vody rozmíchaný pudink. Za stálého míchání ještě chvilku vaříme. Necháme vystydnout. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Tvaroh a ostatní suroviny dáme do mísy a vyšleháme.
Zlehka vmícháme sníh do tvarohové náplně. Krok 4: V misce smícháme 50 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky. Promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut nakynout. Krok 5: Do větší mísy vsypeme mouku, promícháme se solí, přidáme majolku, máslo, vejce a žloutky rozmíchané v mléce, vanilkový cukr, citronovou kůru a kvásek. Propracujeme těsto a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem. Krok 6: Pak vyklopíme na mírně pomoučený vál a rozdělíme na asi 25 stejně velkých dílků, ze kterých uděláme kuličky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Necháme ještě 10 minut kynout a pak prsty vytlačujeme do tvaru koláčku. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a plníme náplněmi. Krok 7: Koláčky ozdobíme rozinkami a vložíme do předem vyhřáté trouby, pečeme na 180 °C dozlatova, asi 15 - 20 minut. Podle typu trouby, každá peče jinak, musíme pohlídat. Mezitím rozpustíme máslo a smícháme ho s rumem. Potřeme jím okraje koláčů hned jak je vytáhneme z trouby. Necháme vychladnout. Pokud zbyde máslo s rumem, můžeme pokapat i náplň koláčů.

TIP: Jak péct kynuté moučníky

Zveřejněno 20. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté koláčky s tvarohem a hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rD54

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté koláčky s tvarohem a hruškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rD54

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

O víkendu se na ně chystám, máme hodně hrušek;-)

Vynikající recept, dělala jsem podle vás, koláčky jsou luxusní! Jenom jsem udělala malou změnu, nejprve jsem naplnila koláče tvarohovou náplní, na tvaroh čerstvé hrušky nakrájené na plátky a nakonec skořicovou drobenku ;-)

Hella: Děkuji :-K

Vypadají opravdu lákavě.:-K

Marie Svarcova: Děkuji Maruško :-K

zuzi777a: To ano, to byly, taky hned zmizely :-K. Moc děkuji :-K

<3<3:yes::yes: nádherné koláčky , s hruškami jsou skvělé :-K

Krásné koláčky! A musely být výborné!:-*

Suroviny:
mouka hladká, sůl, droždí čerstvé, cukr, mléko, majolka, máslo, vejce, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, vejce, máslo, rum, rozinky, rum, tvaroh, cukr, šťáva citronová, vejce, pudinkový prášek, hruška, cukr, skořice mletá, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu