Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané tyčky s olivami

Slané tyčky s černými olivami vypadají mezi dalšími dobrotami na stole nápaditě, jsou jednoduché, rychlé, moc dobré. Můžete je upéct ze slaného těsta jako samostatné pohoštění, jsou velmi snadno vytvarované i upečené.

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 110 min Doba tepelné úpravy: 10 min

120 min (110 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 738 kJ /
1 132 kcal
Bílkoviny28,88 g
Tuky28,83 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 2,01 g
Sůl5,00 g
Sacharidy185,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout. Krok 2: K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme pružné těsto, které necháme asi 45-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto lehce propracujeme a na stole rozválíme na nevelký obdélník o síle asi 5 mm. Rádlem těsto pokrájíme na centimetrové proužky. Krok 4: Olivy navlečeme na špejle, necháme mezi nimi mezery pro těsto. Pásek těsta uchytíme na špejli pod nejnižší olivou, namotáme ho (navineme) mezi olivami – na druhém konci špejle, za poslední olivou, těsto také přimáčkneme ke špejli. Krok 5: Takto připravené tyčky dáme kynout na dva plechy s pečícím papírem, po 15 minutách těsto potřeme rozšlehaným vejcem a oba plechy najednou vložíme péct do vyhřáté trouby (horkovzduch, 190 °C / asi 10 minut – dozlatova). Krok 6: Z hotových a už trochu prochladlých tyček opatrně kroutivým pohybem vytáhneme špejle a olivové tyčky můžeme podávat.

Zveřejněno 22. 2. 2024

Poznámka autorky cathleen

Zkuste těsto na olivové tyčky ochutit vmícháním koření nebo sekaných čerstvých bylinek!

Tento a další moje recepty najdete u mě na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané tyčky s olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wGR0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané tyčky s olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wGR0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

cathleen: Nene,Ivuš,nemýlíš:-*Hezká barevná fotka vždy upoutá pozornost:-K

Anna Kocikova: to přece nevadí, barevné fotky přitáhnou oko :-8 Nebo se mýlím?

cathleen: Ivi od tebe jsem ještě žádnou nezdařilou fotku neviděla:-*Máš je prostě repre:-KMě zlobí foťák a tak občas fotím manželovým mobilem.Fotí dobře,ale na moje gusto jsou fotky hodně barevné:-(

Merylas, magdalenka: popravdě mě velice udivilo, že tady podobné tyčky nemáme :-O je to poměrně starý "vynález". Moc vám děkuji za pochvalu! :-*

Anna Kocikova: moc ti děkuju, Drahuš :-K snažím se o lákavé fotky (a ne pokaždé se zadaří)

RubyRom, maris: děkuji vám za pochvalu, děvčata :-K :-*

Julia Oskerova: děkuji, určitě by se tam hodily i olivy zelené ;-) Také to vypadá pěkně, i když ty černé jsou na pohled výraznější.

Dobrý nápad:-8Líbí se mi krásná fotka i hezký recept:-K

Len pozerám ako puk. Neskutočná pekárka.:-8

Opravdu moc krásné. :yes: Tyto tyčky budou jistě ozdobou stolu při různých příležitostech. :-K

Ivo, to je zase krása;-):-):yes:.

Miluju olivy , vypadá to nádherně. Super na oslavy pro návštěvu. :yes::yes:

Vyzerá to ( a určite aj chutí) úžasne. Výborný nápad a krásne prevedenie:yes::yes::yes:. Čierne olivy mám veľmi rada, príležitostne vyskúšam.

Suroviny:
voda, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr, sůl, sádlo, droždí čerstvé, vejce

Přidat fotografie receptu