Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná se špekem z horkovzdušné fritézy

Šťavnatá sekaná prošpikovaná špekem a ochucená strouhaným sýrem se skvěle hodí k obědu, nebo ji můžeme podávat i zastudena s pečivem jako svačinu na cesty. Díky horkovzdušné fritéze ji připravíme rychleji než v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 606 kJ /
1 579 kcal
Bílkoviny139,41 g
Tuky104,87 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 498 mg
Sodík 2,78 g
Sůl6,83 g
Sacharidy19,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na delší špalíčky a dáme na chvíli do mrazáku. Půjde lépe zasunout do masa. Krok 2: Do mísy na masovém strojku umeleme maso. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k masu. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Krok 3: Na pracovní podložce navlhčenými dlaněmi vytvarujeme z masové hmoty šišku (cca 17 cm dlouhou a 24 cm širokou), do které ze všech stran zastrkáme špalíčky špeku. Krok 4: Na dno fritézy nalijeme 100 ml vody. Fritovací děrovaný koš lehce potřeme olejem a položíme do něj připravenou sekanou. Povrch sekané potřeme hořčicí. Krok 5: Koš zasuneme do fritézy, minutník nastavíme na 20 minut a teplotu na 170 °C. Poté sekanou otočíme, minutník nastavíme na 15 minut a teplotu zvýšíme na 175 °C. Krok 6: Po zaznění zvukového signálu přidáme do koše fritézy nakrájené máslo, fritézu ještě na minutku zavřeme a již nezapínáme. Krok 7: Naporcovanou sekanou podáváme nejlépe s vařenými bramborami, přelitými máslovou šťávou a posypanými pokrájenou petrželkou.

TIP: Jak připravovat pokrmy v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 22. 2. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Sekaná je dobrá i po studenu, nakrájená na tenké plátky, s pečivem a čerstvou zeleninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná se špekem z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rD08

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná se špekem z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rD08

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

mika59: :-KMarie Svarcova: :-KMiladko,Maruško moc děkuji;-)Sekaná byla opravdu dobrá,šťavnatá a byla hotová dřív,než v klasické troubě:yes:

Bezva recept :yes::yes:

:-)<3:yes::yes: Drahuško, sekaná vypadá náramně dobře a určitě tak i chutná. :-K

Suroviny:
plec vepřová, sýr eidam, špek, smetana sladká, pepř mletý, sůl, olej, hořčice, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu