Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové karbanátky a smetanové brambory

Už jste přejedeni masa a nevíte co připravit k obědu? Smažené karbanátky, plné kořenové zeleniny, s přílohou v podobě smetanových brambor, zajisté přijdou vhod. I zarytí milovníci masa se budou oblizovat až za ušima.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 931 kJ /
462 kcal
Bílkoviny21,42 g
Tuky23,20 g
Vláknina8,21 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy39,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Krok 2: Zeleninu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Na rozpálené oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme česnek a necháme rozvonět. Krok 3: Přidáme nastrouhanou zeleninu, osolíme, opepříme a restujeme asi tak 10 minut za stálého míchání. Necháme vychladnout. Krok 4: Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Krok 5: Vodu slijeme, přidame smetanu a máslo. Rozmačkáme a podle potřeby dochutíme solí. Ještě vmícháme petrželku. Krok 6: Do vychladlé zeleniny vmíchame petrželku, vajíčko, kukuřicnou mouku a rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme karbanátky. Krok 7: Obalíme je v rozšlehaném vejci a v najemno rozdrcených lupíncích. Krok 8: Smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové karbanátky klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.

TIP: Jak smažit zdravěji?

Zveřejněno 24. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové karbanátky a smetanové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBP32

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové karbanátky a smetanové brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBP32

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Smetanové brambory jsou luxusní záležitost. Dělám stejně jako vy. Ovšem karbanátek z kořenové zeleniny neznám, dělávám kapustový. Určitě ten váš vyzkouším. Díky za tip.

:yes::-K

Suroviny:
cibule, česnek, mrkev, petržel, celer řapíkatý, vejce, sůl, pepř mletý, mouka kukuřičná, petrželka, vejce, lupínky kukuřičné, olej, brambory, sůl, smetana, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu