Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančový koláč

Lahodný koláč plný pomerančů vás dostane svojí plnou chutí. Nejlépe si ho vychutnáte ozdobený krémovým jogurtem a šlehačkou, v létě pak s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny. Nezbývá jen, než se pustit do jeho přípravy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaill Kaill

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 283 kJ /
2 458 kcal
Bílkoviny54,11 g
Tuky112,12 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 911 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy304,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Heru necháme v pokojové teplotě změknout. Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Pomeranče omyjeme a odkrojíme ze strany stopky. Nakrájíme je na větší kousky a ve food procesoru (sekáčku) rozmixujeme na ne úplně hladkou kaši. Krok 3: V míse promícháme jogurt, vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl, prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme rozmixované pomeranče a promícháme. Krok 4: Těsto nalijme do formy, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 45 minut. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. Krok 5: Vychladlé podáváme se lžící krémového jogurtu a šlehačkou. V létě s kopečkem zmrzliny podle chuti.

TIP: Pomeranče v kuchyni

Zveřejněno 25. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJnlZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJnlZ

Marie

Komentáře (2)

Marie Svarcova: děkuji

:-)<3:yes: Recept se mi líbí :-K

Suroviny:
pomeranče, vejce, jogurt bílý, cukr, mouka hladká, tuk hera, prášek do pečiva, cukr vanilkový, sůl, tuk, mouka hrubá, jogurt, šlehačka, zmrzlina

Přidat fotografie receptu