Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Desetivteřinová majonéza

Majonézu, hustou, tučnou omáčku zná každý. Bývá základem dresinků, nebo pojidlem různých salátů. Na dochucení ocet, sůl, cukr, a tady se hodně liší od majonéz kupovaných. Proto se vyplatí si majonézu udělat doma.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 058 kJ /
1 926 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky207,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy5,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce a olej musí mít stejnou teplotu, aby se majonéza při mixování nesrazila. Máte-li vejce z ledničky, vyklepněte ho asi 30 minut před mixováním do nádoby, ve které budete majonézu připravovat. Rychleji se ohřeje na pokojovou teplotu. Krok 2: Do úzké vyšší nádoby (např. mixovací nádoby tyčového mixéru, vyšší odměrky na vodu, většího užšího hrnku) vyklepneme vajíčko, vlijeme olej a přidáme sůl, ocet a cukr. Krok 3: Tyčový mixér vložíme do nádoby až na dno, zapneme a stále zapnutý ho obsahem nádoby velice pomalu táhneme směrem vzhůru. Krok 4: Když dojedeme mixérem nahoru, je hustá majonéza hotová. Musí se táhnout opravdu pomalu, ale přibližně za 10 vteřin je hotovo. Krok 5: Majonézu v nádobě uzavřeme a ihned uložíme do lednice. Spotřebujeme ji během 2-4 dnů.

Zveřejněno 26. 2. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Desetivteřinová majonéza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrpK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Desetivteřinová majonéza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrpK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: určitě to má význam, Maruško, mně to učila už moje maminka :-) že všechny suroviny na majonézu musí mít stejnou teplotu ;-)

:-)<3:yes::yes: je skvělá, dělám ji já i dcery už hodně let a divila jsem se proč to někomu nejde udělat , několikrát jsem viděla i v TV, ale te to tou různou teplotou. Vyndavám si vždy předem věci i třeba na počení, krémy a pomazánky nebo do omáček. Je to zvyk ale má to význam. :-K

Suroviny:
vejce, olej, ocet, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu